1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. tennis

Halep marssi vakuuttavasti Australian avointen välieriin – paluuta huipulle tekevä Muguruza nappasi myös välieräpaikan

Australian avoimen tennisturnauksen naisten välieräparit ovat selvillä.

Simona Halepin peli kulkee mallikkaasti. Kuva: Getty Images

Nelossijoitettu Simona Halep on marssinut vakuuttavasti tenniksen Australian avointen välieriin. Romanialainen Halep selätti Viron Anett Kontaveitin vain 53 minuutissa 6–1, 6–1.

Huippuvireinen Halep on naisten kaksinpelissä ainoa pelaaja, joka ei ole hävinnyt koko turnauksessa vielä erääkään.

Ensimmäistä kertaa grand slam -puolivälierissä pelannut 28:nneksi sijoitettu Kontaveit sai pidettyä oman syöttönsä vain kahdesti. Myös kaksikon kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Halep voitti suoraan kahdessa erässä.

– Tänään tuntui todella hyvältä pelata. Jalkani tuntuivat vahvoilta, Halep sanoi.

Halep on voittanut urallaan kaksi grand slamia, mutta ei vielä Australian avoimia. Hän ylsi kaksi vuotta sitten Melbournessa finaaliin. Naisissa saadaan tänä vuonna joka tapauksessa uusi voittaja, sillä kaikki aiemmat Australian avointen voittajat ovat jo pudonneet.

Välierissä Halep kohtaa espanjalaisen entisen maailman ykköspelaajan Garbine Muguruzan, joka löi Venäjän 30:nneksi sijoitetun Anastasia Pavljutshenkovan 7–5, 6–3.

Muguruza on kaksinkertainen grand slam -voittaja, mutta kaksi viime kautta ovat olleet hänelle vaikeita ja hän on pudonnut maailmanlistalla 30 parhaan joukosta. Hän pelaa kuitenkin Melbournessa vahvaa turnausta ja näyttää tekevän paluuta maailman kirkkaimmalle huipulle.

Toisessa välierässä kohtaavat kotiyleisön suosikki, maailmanlistan ykkönen Ashleigh Barty ja yhdysvaltalainen Sofia Kenin.

Lue myös:

Kommentti: Henri Kontisen olympiaunelma uhkaa karata – keväällä vaaditaan kovia onnistumisia

Ihmepelastuminen kuilun partaalta – nivusvaivainen Federer selvitti seitsemän ottelupalloa!

Kontinen ja Struff kärsivät tappion Australian avointen puolivälierissä – raju tilanne säikäytti toisessa erässä: "Näitä sattuu ja tapahtuu"