Läikkyykö Edmontonissa yli? Mikko Koskinen odottaa kauden kuuminta peliä innolla: ”Mitähän tällä kertaa!”

Jännite Edmontonin ja Calgaryn tulevan kohtaamisen ympärillä on valtava. Oilersin Mikko Koskinen uskoo, että ylilyönneiltä vältytään.

NHL
edmonton calgary
Edmonton ja Calgary ovar rakkaita naapureita.Getty Images

Albertan taisto on palannut. Vihdoinkin. Rakkaiden vihollisten, Edmontonin ja Calgaryn välinen paikallistaisto on elänyt viime vuosina hiljaiseloa. Toki rakkaan naapurin kohtaaminen aina sytyttää molemmissa kaupungeissa, mutta etenkin Edmontonin heikot vuodet ovat latistaneet latausta seurojen välillä.

Nyt kierrokset käyvät kuitenkin kuumempina kuin vuosikausiin.

Kierrokset käyvät kuumana edellisen kohtaamisen jäljiltä siihen malliin, että paikan päälle ovat keskiviikkona tulossa kurinpitopomo George Parrosin lisäksi erotuomarijohtaja Stephen Walkom. Molempia seuroja on varoitettu ennakkoon, että ylilyöntejä tai kostotoimia ei tulla keskiviikkona paikallista aikaa suvaitsemaan.

Eikä lauantaina, jolloin joukkueet kohtaavat uudelleen.

Oilersin suomalaisvahti Mikko Koskinen sanoo, ettei paikallisottelu ole enää viime päivinä ollut kuuma puheenaihe joukkueen ympärillä.

– Täytyy sanoa, että ei se enää ole. Sen edellisen ottelun jälkeen meni useampi päivä, että siitä puhuttiin koko ajan. Meillä oli tuossa viikon taukokin, niin tuntuu, että se on jo unohtunut, Koskinen toteaa Yle Urheilulle.

Varmaa on, ettei edellisen ottelun tapahtumia unohdettu ole. Matthew Tkachuk taklasi Edmontonin Zack Kassiania kerran törkeästi päähän ja myöhemmin uudelleen kuolleesta kulmasta. Tämän jälkeen Kassian retuutti tappelua vältellyttä Tkachukia kuin rättiä.

Koskinen uskoo, ettei kaksikko lähde keskiviikkona sen enempää toisiaan jatkamaan.

– Heillä oli jo viime vuonna jotakin, mutta en usko, että siellä sen kummempaa tulee olemaan. Toki se viimeksi hieman kuumensi. Harvoin, kun yrität vanhanaikaista, kaverin laituri irtoaa paikaltaan ja tulee taklaamaan sua päähän. Jos siinä olisi ollut joku muu kuin Kassian, Tkachuk olisi lentänyt pihalle, Koskinen väittää.

tkachuk kassian
Edmontonin ja Calgaryn edellisessä kohtaamisessa läikkyi yli.Getty Images

Kovat panokset

Muutenkin joukkueet ovat tilanteessa, missä niillä ei juurikaan ole varaa pelikieltoihin. Albertan joukkueista molemmat taistelevat parhaillaan kynsin ja hampain läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista. Tuskin valmentajatkaan haluavat pelaajiensa tappelevan tai hölmöilevän itseään pelikieltoihin.

– Me olemme sellaisessa tilanteessa, ettemme voi heittää pelejä roskiin. Uskon, että tämä on molemmilla lähtökohta huomiseen peliin. En jaksa uskoa, että siellä aletaan revanssia siinä mielessä hakemaan. Se on aika loputon suo kuitenkin, jos sitä tarpomaan lähtee, sen verran monta kertaa tässä kauden aikana heitä vastaan pelataan.

– Se ei olisi hyväksi kenellekään, Koskinen huomauttaa.

Tkachukia edellisessä kohtaamisessa riepotellut Kassian sai tilanteesta jäähyn, minkä aikana Calgary ratkaisi ottelun. Lisäksi päälle tuli kolmen ottelun pelikielto. Kanadalainen muistanee nämä tapahtumat keskiviikkona.

– Kassian on tärkeä pelaaja meille. Pelaaja, joka pystyy tekemään maaleja, pisteitä ja olemaan fyysinen pelote. Uskon, että hän itsekin tiedostaa, että häntä tarvitaan enemmän kentällä kuin katsomossa. Tämänkään vuoksi en usko, että kukaan alkaa mitään hölmöilemään, ei näillä panoksilla.

Ja vaikka etenkin Kanadan puolella monet odottavat vesi kielellä vanhan ajan rähinäottelua, tosiasia on, ettei kummankaan joukkueen riveistä edes löydy kuin oikeastaan yksi pelaaja, joka kykenisi pelaamaan Albertan taistoa 80-luvun säännöillä.

– Se on juuri näin. Nykyään jengit on sellaisia, että neloskentässäkin on vain taitojätkiä. Ei millään joukkueella ole varaa roikottaa pohjaketjuissa pelaajia, jotka ovat mukana vain hanskaamassa.

Käsillä on silti poikkeuksellinen ja hieno ottelu, joka varmasti tarjoaa viiden tähden jääkiekkoviihdettä ilman rähinöintiäkin. Tähän reagoi myös ottelun televisioiva Sportsnet, joka meinasi alun perin näyttää ottelun vain paikallisella kanavallaan. Syntyneen jännitteen vuoksi ottelu näytetään huomenna valtakunnallisella kanavalla.

Koskinen ei ottelussa pelaa, mutta on silti innoissaan.

– Totta kai tämä on tosi hieno matsi, turha sitä on kieltää. Tässä on hieno jännite kahden jengin välillä. Nämä ovat isoja pelejä täällä ja onhan tässä taas vähän sellainen fiilis, että mitähän tällä kertaa tapahtuu, Koskinen naurahtaa.

Edmonton ja Calgary kohtaavat ensin mainitun kotikentällä torstaiaamuna Suomen aikaa kello 05.00.

Lue myös:

Mikael Granlundin kauden yhdeksäs maali jäi Nashvillelle laihaksi lohduksi – Toronton voittoa varjosti Kasperi Kapasen loukkaantuminen

NHL:n pistepörssiä johtava Connor McDavid kertoo päätöksestään jättää polvileikkaus väliin, toipuminen olisi voinut pitää sivussa koko tämän kauden

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat