Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kobe Bryantin monivuotinen tutkapari Shaquille O'Neal murtuneena haastattelussa

Katso jutun lopussa video, jossa Shaquille O'Neal muistelee ystäväänsä.

NBA
Bryant O'neal
Kobe Bryant ja Shaquille O'neal muodostivat yhden NBA:n tehokkaimmista pareista.Getty Images

Sunnuntaina kuolleen Kobe Bryantin monivuotinen pelikaveri Shaquille O'Neal murtui kyyneliin muistellessaan ystäväänsä NBA:n virallisella sivustolla haastattelussa.

– Viime kuukaudet ovat olleet todella hankalia. Menetin pikkusiskoni, enkä ole saanut nukuttua, O'Neal kertoo.

216-senttinen sentteri O'Neal kertoo tilanteesta, jossa hän sai tietää Bryantin kuolemasta.

– Olin kotona ja veljenpoikani tuli huoneeseen itkien ja näytti minulle puhelinta. En halunnut uskoa silmiäni, mutta sitten sain puheluita ja selvisi, että Koben kuolema oli varmistunut. En ole tuntenut yhtä viiltävää kipua pitkään aikaan, O'Neal sanoi murtuneena.

– Viimeinen isku oli, kun kuulin, että Gianna oli mukana helikopterissa.

O'Neal muisteli myös kaksikon ensikohtaamista, jossa jättiläismäinen sentteri joutui hieman toppuuttelemaan nousevaa tähteä.

– Kobe sanoi haluavansa olla maailman paras koripalloilija ja kentän ulkopuolella isompi kuin Will Smith, O'Neal muistelee..

Bryant valittiin lopulta vuonna 2008 NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

O'Neal ja Bryant aloittivat molemmat Los Angeles Lakersissa vuonna 1996. Kuusi vuotta vanhempi O'Neal ja Bryant ehtivät pelata yhdessä vuoteen 2004, ja he voittivat Lakersin paidassa kolme peräkkäistä mestaruutta vuosina 2000, 2001 ja 2002. Mestaruusvuosiensa aikana he muodostivat yhden NBA:n historian vaarallisimmista duoista.

Kaksikon välit eivät aina olleet ruusuiset, vaan vuonna 2004 Bryant ja O'Neal ajautuivat kiistaan, jonka seurauksena O'Neal vaihtoi seuraa. Bryantin ja O'Nealin välit olivat pitkään kireät, ja vasta molempien lopettamisen jälkeen pelaajien välit lämpenivät. O'Neal kuitenkin sanoo, että vaikka erimielisyyksiä löytyi, oli kunnioitus pelaajien kesken aina läsnä.

– Ihmiset kysyvät aina suhteestamme, ja kerron heille, että olimme molemmat lujatahtoisia ihmisiä, ja halusimme aina voittaa. Nimemme tullaan aina liittämään yhteen. Pikkuveljeni on poissa, O'Neal sanoi kyynel silmässä.

Lue myös:

Surutyö Los Angelesissa jatkuu – Viedäänkö Kobe Bryantin hautajaiset jättimäiselle stadionille?

Los Angelesin viranomaiset: NBA-legenda Bryantin ruumis on tunnistettu

Varustejätti keskeyttää Kobe Bryantin nimeä kantavien tuotteiden verkkomyynnin – jälleenmyyty jopa kolminkertaisilla hinnoilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat