1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

Suuren pettymyksen kokenut HJK haluaa välttää viime kauden virheet: jo kymmenen uutta pelaajaa – "Ihan erinäköinen joukkue"

HJK kertoi keskiviikkona kahdesta uudesta pelaajahankinnasta.

Rasmus Schüller ja muut HJK:n tuoreet vahvistukset esittäytyivät keskiviikkona Helsingissä. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

HJK pettyi raskaasti ja sijoittui Veikkausliigassa viime kaudella vasta viidenneksi. Sarjakausi alkaa pääsiäisenä, mutta HJK on ehtinyt hankkia syksyn ja talven aikana jo kymmenen uutta pelaajaa.

Toimitusjohtaja Aki Riihilahti on mielissään siitä, että HJK on onnistunut saamaan haluamiaan pelaajia. Kuun alussa seura kertoi esimerkiksi Huuhkajien EM-kisajoukkueeseen tyrkyllä olevan Rasmus Schüllerin hankinnasta.

Viime vuonna HJK:n joukkue muotoutui vasta aivan kauden kynnyksellä, eivätkä ulkomaalaishankinnat onnistuneet.

– Olen tyytyväinen siihen, että joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa aikaisessa vaiheessa. Meillä on kasassa nippu, jossa on paljon monipuolisuutta ja on ihan erinäköinen kuin viime vuoden joukkue, Riihilahti sanoo Yle Urheilulle.

Schüllerin lisäksi HJK vahvistui loppuvuodesta muun muassa Roope Riskillä, joka palaa Veikkausliigaan muutaman vuoden tauon jälken. Riski teki SJK:lle 17 maalia kaudella 2016.

– He ovat liigan mittakaavassa pelaajia, jotka ovat osoittaneet olevansa huippua aina täällä pelatessaan. Sillä on iso arvo, että tunnemme pelaajat jo ennestään. Se luo tiettyä turvallisuutta, että tiedämme pelaajistamme paljon, Riihilahti toteaa.

Keskiviikkona HJK kertoi kahdesta uudesta pelaajahankinnasta. 30-vuotias serbialaistoppari Ivan Ostojic saapuu Helsinkiin Serbian pääsarjasta Radnickin Nisin joukkueesta.

Ostojic on kuulunut kuluvalla kaudella joukkueensa vakioavauskokoonpanoon ja pelannut 19 liigaottelua. Viime kaudella hän pelasi Tshekin liigaa Dukla Prahassa.

HJK kertoi myös vahvistuksesta maalivahtiosastolle. 19-vuotias ruotsalainen Jakob Tånnander pelasi viime kauden Ruotsin kolmostasolla Lundissa lainalla maan suurseura Malmö FF:stä.

Armeija loppuun ja EM-kisoihin?

Parhaillaan Santahaminassa varusmiespalvelusta suorittava Schüller on Veikkausliigalle erityisen mielenkiintoinen paluumuuttaja eikä vähiten kesän EM-kisojen vuoksi.

– Kisat ovat tavoite ja mielelläni haluaisin olla mukana. Toivon, että saisin mahdollisimman ehjän kevään ja sitä kautta voin näyttää valmennusjohdolle, että minusta on kisajoukkueessa hyötyä, Schüller miettii.

– Oli jo unelmien täyttymys olla mukana joukkueessa, joka pääsi kisoihin, mutta totta kai pääasia on itse lopputurnaus.

HJK on Rasmus Schüllerille tuttu seura. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Schüller on pelannut viime vuodet Yhdysvalloissa Minnesota Unitedin joukkueessa. Ennen HJK:n tarjouksen hyväksymistä hän kärkkyi pelipaikkaa muun muassa Ruotsin Allsvenskanista. Syksyllä hän harjoitteli AIK:n kanssa, mutta neuvottelut seuran kanssa eivät ottaneet tuulta alleen.

– Yritin löytää sopimusta Allsvenskaniin Tukholman alueelle. Sellaista ei löytynyt, ja HJK oli minulle heti seuraava vaihtoehto, Schüller kertoo.

Hyökkääjä Roope Riski palasi Suomeen Itävallasta, jossa hän pelasi St. Pöltenin joukkueessa maan pääsarjassa. Riskin sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja sisältää option yhdestä lisävuodesta.

Pitkä sopimus on 28-vuotiaalle Riskille mieleinen. Ulkomailla hän on ehtinyt pelata jo kuudessa eri seurassa. Itävallan lisäksi kokemusta on kertynyt Norjasta, Saksasta ja Kreikasta.

– Tällä hetkellä en tähtää takaisin ulkomaille. Sanoin HJK:lle, että haluan sitoutua pidemmäksi aikaa. Tämä on seura, jossa on mahdollisuus menestyä ja se on minulle iso juttu. Toivon, että saan olla pitkään tässä seurassa, Riski toteaa.

Työllisyystakuu pelaajille

HJK kertoi keskiviikkona myös kotistadioninsa uudesta nimisponsorista. Osana henkilöstöpalveluyrityksen kanssa tehtyä sopimusta HJK tarjoaa jatkossa työllisyystakuun uransa miesten ja naisten edustusjoukkueissa lopettaville pelaajille.

Toimitusjohtaja Riihilahti näkee, että seuran on nykyään kannettava pelaajista vastuuta eri tavalla kuin aikaisemmin.

– Urheiluseura ei voi enää laittaa päätä piiloon. Olen itse nähnyt pelikavereita, jotka ovat laittaneet kaikkensa urheilu-uraan ja sitten tippuneet isoon kuiluun. Siellä ei ole kukaan ottamassa koppia. Tämä on meille merkittävä asia.

Lue myös:

Auton ratissa Puolasta Suomeen: sopimuksensa purkanut Petteri Forsell tekee kaikkensa EM-kisaunelman eteen – "Toivotaan, että joku tekisi hyvän paniikkihankinnan"

Maajoukkuepelaaja Rasmus Schüller palaa HJK:hon kahden vuoden sopimuksella