Suora

  • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
  • Urheiluruutu

Mitään riskejä ei haluttu ottaa: Kiinan alppihiihdon maailmancupin osakilpailut peruttiin koronaviruksen takia

Kiinassa oli tarkoitus kilpailla kahden viikon päästä miesten vauhtilajeissa.

alppihiihto
Itävaltalainen Matthias Mayer syöksyrinteessä.
Itävaltalainen Matthias Mayer syöksyrinteessä. AOP

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti keskiviikkona, että Kiinan Yanqingin alppihiihdon maailmancupin osakilpailut on peruttu maassa jylläävän koronaviruksen takia.

Kiinassa piti kilpailla kahden viikon päästä miesten vauhtilajeissa Pekingin liepeillä. Yanqingin osakilpailun piti toimia myös ensimmäisenä testikilpailuna kahden vuoden päästä järjestettävien talviolympialaisten alppilajeihin.

– Vaikka Yanqingissa sairastumisen riski on pieni, on kilpailijoiden ja kaikkien osallistujien terveys etusijalla, FIS:n puheenjohtaja Gian Franco Kasper kommentoi tilannetta.

Kilpailu oli määrä järjestää Yanqingissa 15.–16. helmikuuta. Tarkoitus oli kilpailla miesten syöksylaskussa ja supersuurpujottelussa. FIS päättää myöhemmin, siirretäänkö nyt peruuntuneet kisat toiseen ajankohtaan.

Ennen peruutuspäätöstä alppihiihtäjät olivat ilmaisseet huolensa Kiinaan matkustamisesta.

– Sen perusteella mitä olen lukenut viruksesta, aion harkita tarkkaan, lennänkö sinne vai en. Minun ei ole pakko mennä sinne, supersuurpujottelun kärkipaikkaa pitävä Itävallan Matthias Mayer kommentoi sunnuntaina itävaltalaiselle Laola1-julkaisulle. (siirryt toiseen palveluun)

Koronavirus karsii urheilukilpailuita Kiinassa

Aasian jalkapalloliitto AFC ilmoitti keskiviikkona muutoksista maanosan Mestarien liigan otteluihin. Mestarien liigaa pelataan Aasiassa helmi- ja maaliskuussa niin, etteivät kiinalaisjoukkueet isännöi otteluita.

Kiinan naisten jalkapallomaajoukkue on puolestaan joutunut varotoimenpiteenä hotelliin karanteeniin Australian Brisbanessa, kertoi Australian yleisradioyhtiö ABC keskiviikkona.

Kiinan naisten maajoukkueen on määrä pelata Sydneyssä olympiakarsintaturnausta, jota sen piti alun perin isännöidä. Turnaus siirtyi Kiinasta Australiaan.

Naisten koripalloturnaus siirtyy

Uutistoimisto AFP uutisoi maanantaina, että koripallon naisten olympiakarsintaturnaus siirtyy Kiinasta Serbiaan koronaviruksen aiheuttaman tartuntariskin takia. Neljän maan oli määrä pelata Tokion olympiapaikoista Foshanissa 6.–9. helmikuuta.

Myös esimerkiksi maantiepyöräilyn Hainanin ympäriajo ja yleisurheilun Aasian hallimestaruuskilpailut ovat peruuntuneet. Tenniksen Fed-cupin turnaus puolestaan siirtyy Kiinasta Kazakstaniin.

Uudentyyppinen koronavirus uhkaa myös esimerkiksi yleisurheilun MM-hallikisoja, jotka on määrä järjestää Nanjingissa maaliskuussa.

Lue myös:

Lukuisat Kiinassa järjestettävät urheilutapahtumat ovat vaarassa leviävän koronaviruksen takia – Japanin tartunnat eivät huolestuta: "En lähtisi vielä maalailemaan olympialaisten peruuntumista"

Yleisurheilun MM-hallikisat vaarassa jopa peruuntua kokonaan koronaviruksen takia – näin SUL aikoo reagoida: "Urheilijoiden terveys on päätöksenteon lähtökohta"

Kiinassa koronavirukseen on kuollut jo 132 ihmistä, lähes 6 000 tartuntaa – WHO kertoi uudesta hätäkokouksesta

Koronavirus pysäytti yhden maailman suurimmista e-urheiluliigoista – "Emme voi taata pelaajien ja katsojien turvallisuutta"

Koripallon olympiakarsinta väistää tartuntariskiä, pyöräilykisa peruuntui Kiinassa

Ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustusta koronavirusalueelle Kiinassa – THL:ltä ohjeet epidemia-alueelta Suomeen saapuville

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat