Hyppää sisältöön

Arvostetut F1-sivustot: Mercedes saattaa vetäytyä ensi kauden jälkeen kuninkuussarjasta – taustalla valtavat säästöpaineet

Mercedes-tallin emoyhtiö Daimler AG:llä kokoontuu medialähteiden mukaan pohtimaan kahden viikon kuluttua, vetäytyykö automerkki F1-sarjasta tulevan kauden jälkeen.

Valtteri Bottas ajoi viime kaudella Mercedes-tallissa MM-hopealle. Kuva: EPA / AOP

Kaksi arvostettua F1-sivustoa uutisoi keskiviikkona, että Mercedes-tallin tulevaisuus formula ykkösten MM-sarjassa ratkaistaan kahden viikon kuluttua. Racingfans (siirryt toiseen palveluun) ja Autocar (siirryt toiseen palveluun) -nettisivustojen yhteisten tutkimusten mukaan kahden viikon päästä selviää, jatkaako saksalaistalli formula ykkösten MM-sarjassa vielä ensi kauden jälkeen.

Nettisivustojen mukaan Mercedeksen omistavan Daimler AG:n hallitus kokoontuu 12. helmikuuta pohtimaan, vetäytyykö saksalaistalli kuninkuussarjasta ensi kauden jälkeen.

Se, miksi menestyneen F1-tallin tulevaisuutta pohditaan kahden viikon päästä, johtuu siitä, että emoyhtiö Daimler AG:llä on valtavat paineet tehdä säästöjä. Konserni teki viime vuonna miljardien tappiot ja suunnitteli yli 10 000 työntekijän irtisanomista. Yhtiö on viimeisen kymmenen vuoden ajan syytänyt miljardeja F1-talliinsa.

Uudelleenbrändäys Aston Martiniksi?

Huhuja liikkuu myös siitä, että Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolf, joka omistaa siivun tallista, olisi ryhtymässä yhteistyöhön Racing Point -tallin kanssa. Racing Point -tallin omistaa Lawrence Stroll, joka on investoimassa Aston Martiniin. Tämä voisi tarkoittaa sitä, että Mercedes-talli voitaisiin uudelleenbrändätä Aston Martiniksi kaudella 2021.

Ensi kaudella Mercedeksen autoja ajavat F1-sarjassa hallitseva mestari Lewis Hamilton ja suomalainen Valtteri Bottas. Talli on voittanut kuusi viimeistä valmistajien mestaruutta. Hamiltonilla ja Bottaksen sopimukset ovat voimassa tulevan kauden loppuun saakka.

Hamiltonin jatkosopimusneuvottelut saksalaistallin kanssa ovat toistaiseksi jumissa, koska medialähteiden mukaan brittikuski pyytää liikaa palkkaa. (siirryt toiseen palveluun) Bottas on kommentoinut sopimustilannettaan salamyhkäisesti viime aikoina.

– Tiimi ainakin arvostaa minua. Jos nyt pitäisi päättää tulevaisuudesta, niin Mercedes on tietenkin hyvä tiimi, mutta muitakin vaihtoehtoja voi olla. En voi sanoa vielä mitään vaihtoehtoa, ollaan vielä vähän liian aikaisessa vaiheessa. Sen näkee sitten, Bottas virnisti Yle Urheilun haastattelussa tammikuun puolivälissä.

Lue myös:

Valtteri Bottas loikkaa parempaan tiimiin ja hyväkuntoinen Kimi Räikkönen lopettaa uransa? F1-huhuissa pyöritetään tuolileikkiä, jolla saattaa olla isot seuraukset

Valtteri Bottas haki vauhtia F1-kauteen lumisilta rallipoluilta ja joutui ottamaan varman päälle: "En ole ikinä kokenut tuollaista"

Emma Kimiläinen mukaan kahteen F1-viikonloppuun – naisten formulasarja ryminällä Pohjois-Amerikkaan

Vuoden autourheilijaksi valittu Valtteri Bottas vihjaili salaperäisesti tulevaisuudesta: "Mercedes on hyvä tiimi, mutta muitakin vaihtoehtoja voi olla"

Arvuuttelut päättyivät: Max Verstappen pysyy Red Bull -tallissa