Ilves päätti Lukon voittosarjan – TPS:n kiri kohti pudotuspelejä erinomaisessa vauhdissa

Oulun Kärpät kasvatti liigajohtonsa yhdeksään pisteeseen.

TPS juhli keskiviikkona Pelicansia vastaan. Kuva: AOP

Turun Palloseuran marssi kohti jääkiekkoliigan pudotuspelejä jatkuu. TPS otti seitsemännen voittonsa 11:een viime otteluun, kun turkulaismiehistö murskasi kotihallissaan Pelicansin 6–0.

Kotivoitto oli syyskaudella kompastelleelle TPS:lle vasta kauden neljäs.

TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski teki Pelicansia vastaan 1+2 pistettä. Hän on tehoillut tammikuun aikana yhteensä 8+7 pistettä. Sekä Markus Nurmi että Teemu Väyrynen iskivät TPS:stä kaksi maalia mieheen.

TPS saa kiittää täydestä pistepotistaan myös ruotsalaisvahti Erik Källgreniä, joka liigauransa ensimmäisessä nollapelissään torjui Pelicansin ajoittaisen painostuksen aikana yhteensä 22 laukausta.

Voitollaan TPS kipusi vain pisteen päähän Ässistä, joka kymmenentenä on kiinni ensimmäisen kierroksen viimeisessä pudotuspelipaikassa. Marraskuun alussa TPS:n päävalmentajaksi vaihdettu Marko Virtanen on saanut turkulaisjoukkueen pelaamaan voittavaa kiekkoa.

Lukon voittosarja katkesi

Lukon peräkkäisvoittojen määrä jäi kymmeneen. Ilves kukisti kotijäällään raumalaisjoukkueen voittomaalikisan jälkeen 3–2. Ratkaisuosuman iski Arttu Ruotsalainen.

Lukko siirtyi kolmannen erän alussa 2–0-johtoon, mutta Ilves iski minuutin ja 25 sekunnin välein pikamaalit ja nousi tasoihin.

Kolmannen erän kummallisuus oli se, että Ilveksen maalivahti Lukas Dostal torjui 14 laukausta ja Lukko-vahti Lassi Lehtinen ei kertaakaan. Silti Ilves voitti erän 2–1.

Lukko-puolustaja Tarmo Reunanen sai valmennukselta kritiikkiä "löyssästä puolustamisesta", mutta on ryhdistäytynyt kommentten jälkeen.

Tammikuussa Reunanen on vain kerran ollut jäällä vastustajan tehdessä maalin. Ilves-ottelu oli Reunasen yhdeksäs peräkkäinen ilman takaiskua, ja tehosaldo tammikuussa on +7.

– En halua muistella, milloin on viimeksi mennyt omiin. Ansiota kuuluu ainakin pakkikaveri Ilkka Heikkiselle ja koko joukkueelle. Meillä on ollut parempi viisikkopuolustus kuin oli alkukaudesta, Reunanen sanoi.

KooKoo jyrkensi JYPin syöksyä

Historiansa parasta liigakautta pelaava KooKoo jyrkensi JYPin syöksyä hakemalla Jyväskylästä 4–2-vierasvoiton. KooKoon amerikkalaishyökkääjä Trevor Mingoia teki 2+1 pistettä.

Voitollaan KooKoo nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Ilveksen kanssa. KooKoolla ja sarjakolmosella Ilveksella on molemmilla 84 pistettä. Tappio oli jyväskyläisille 8:s perättäinen. Edellisen kerran JYP on rämpinyt yhtä pahoin vuonna 2004.

Harvalukuinen yleisö todisti melko vivahteikasta ottelua. Tappiotulos veti viime viikonloppuna 700. liigapelinsä pelanneen JYP-hyökkääjän Ossi Louhivaaran mietteliääksi.

– Tällä hetkellä on rankkaa. Kovasti yritetään tehdä töitä, mutta ei tule onnistumisia. Tänäänkin ilme oli hyvä, mutta vastustaja teki ärsyttäviä maaleja.

KooKoon pisteputki komistui Liigassa peräti 15:een.

– JYP antoi meille kovan paineen. Toinen erä oli meidän paras erä. Myös ylivoimat olivat isossa roolissa, siellä tänään kaksi onnistumista, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas kiitteli.

Kärpät punnersi voiton Kuopiosta

Kärpät kasvatti liigakärjessä johtonsa toisena olevaan Tapparaan yhdeksään pisteeseen kukistettuaan vieraissa voittomaalikisan jälkeen KalPan 4-3. Ratkaisumaalin iski Kärppien Michal Kristof. Voitto oli Kärpille neljäs peräkkäin. Kärpät on liigakärjessä pelannut ottelun vähemmän kuin Tappara.

– Pelin kuvaan nähden ihan oikeutettu tulos. Rankkarit ovat aina arpapeliä. Jatkoajan alivoimalla mahtava taistelu meiltä, ja slovakkimiehet hoitivat lopulta pisteet meidän laariin, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kiitteli viitaten Kristofiin ja maalivahti Patrik Rybariin.

KalPan kotiottelujen saldo on tammikuun ajalta luokattoman huono, sillä kuudesta pelistä se voitti vain yhden. Päävalmentaja Tommi Miettinen näki kuitenkin valoa tunnelin päässä.

– Nyt löytyi se kärsivällisyys, mikä on puuttunut kotipeleissä. Harmi vaan, että lopputulos jäi vielä vajaaksi, Miettinen kommentoi.

Pikkarainen tiesi, että Sport tekee illasta hankalan

Jääkiekon Liigassa kuudentena oleva HIFK vaelsi varjoissa kahden erän ajan, kun se isännöi keskiviikkoiltana sarjajumbo Vaasan Sportia. Kolmanteen erään ryhdistäytynyt HIFK otti lopulta 2–1-voiton Jere Sallisen soolomaalilla.

Pelituntuman puutteesta HIFK:n suoritus ei ollut kiinni. Helsinkiläisnippu pelasi viime viikolla kolme kertaa, mutta Sport saapui Helsinkiin viikon pelitauon jälkeen.

– Sport oli hyvä tänään. Aamulla join Riston (Dufva) kanssa kahvit. Vastustajan päävalmentaja oli täpinöissään, joten tiesin, mitä illalla tulee, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Viime lauantaina helsinkiläiset olivat tyly isäntä Mikkelin Jukureille, joka Sportin tavoin kuuluu Liigan kellarikerrokseen. HIFK voitti Jukurit 5–1, mutta keskiviikkona kurinalaisuus ja päättäväisyys puuttuivat helsinkiläisten suorituksesta kahden erän ajan.

Sportin juonikas Chris DeSousa laukoi ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä ylivoimalla. HIFK:n Jesse Saarisen tasoitus hyväksyttiin toisessa erässä pitkän videotarkastuksen jälkeen. DeSousalla oli tilaisuus toiseen johtomaaliin, mutta Atte Engren pysäytti hyökkääjän rangaistuslaukauksen.

– Kaksi erää pystyimme pelaamaan suunnitelman mukaan. Kolmannessa erässä saimme kolme jäähyä HIFK:n johtomaalin jälkeen, ja jäähyt söivät käytännössä meidän hyökkäyspelin pitkäksi aikaa, Sportin päävalmentaja Dufva sanoi.

Päätöserän ryhtiliike toi HIFK:lle neljännen peräkkäisen voiton, jolla helsinkiläiset sivuavat kauden pisintä peräkkäisten voittojen jaksoaan.

Keskiviikon SM-liigakierroksen tulokset

HIFK-Sport 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Ilves-Lukko vl. 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0)
JYP-KooKoo 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)
KalPa-Kärpät vl. 3-4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1)
TPS-Pelicans 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

Korjattu uutista 30.1.2020 kello 7.24: KooKoo on sarjataulukossa neljäntenä tasapisteissä Ilveksen kanssa.