1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Nashville-vahti Saros lahjoitti eriskummallisessa ottelussa Ovetshkinille osuman: "Kaverilla ollut vaikeaa maalinteon kanssa, niin piti antaa yksi"

Juuse Saroksen selän taakse lipsahti Washington-ottelussa neljä maalia. Niistä useampi hämmensi itse maalivahtiakin.

Juuse Saros torjui Washingtonia vastaan 29 kertaa. Kuva: Getty Images

VANCOUVER. Nashvillen Juuse Saros muistaa keskiviikon ottelun Washingtonissa todennäköisesti pitkään. Käsillä oli Predatorsin kauden toistaiseksi tärkein ottelu, mutta sen enempää joukkue kuin sen maalivahti ei saanut tärkeälle kamppailulle mairittelevaa alkua.

Ei siitäkään huolimatta, että Nashville siirtyi Washingtonin avausosuman jälkeen ottelussa nopealla tahdilla 3–1-johtoon.

Nashvillen kolmannen osuman jälkeen kaukalossa alkoi tapahtua kummallisia asioita – ja Saroksen taakse mennä erikoisia maaleja. Oikeastaan jo Washingtonin 1–0-osuma oli erikoinen. Saros näytti sijoittuneen tilanteessa aivan liikaa etutolpalle, joten Richard Panikin laukaus lipsahti helpon näköisesti takayläkulmaan.

Vielä helpommin Washington sai 2–3-kavennuksen. Rännikiekkoa katkaisemaan mennyt Saros sähelsi kiekon maalin eteen sopivasti rynnineen Aleksandr Ovetshkinin lapaan. Venäläinen sai siirtää kiekon kaikessa rauhassa tyhjään verkkoon.

– Se pomppasi jotenkin kädestäni ja osui patjaan. En oikein tiedä, mitä siinä tapahtui, huolellisempi pitäisi olla noiden kanssa. Ihan täysin omaan piikkiin menee se maali, Yle Urheilun lentokoneesta tavoittama Juuse Saros myönsi ottelun tauottua.

Osuma oli Ovetshkinin pitkän ja menestyksekkään NHL-uran 693:s.

– Kaverilla on ollut uralla vähän vaikeuksia maalinteon kanssa, niin piti antaa yksi, Saros leukaili.

Aleksandr Ovetshkin (kesk.) sai Juuse Sarokselta lahjamaalin. Kuva: Getty Images

Lisää oli kuitenkin tulossa.

Washington pääsi ottelussa tasoihin, kun Nashvillen yhdysvaltalaishyökkääjä Nick Bonino yritti avata oman maalinkulmalta peliä jään poikki, mutta sai jotenkin käsittämättömästi sudittua kiekon omaan maaliin ohi joukkueen suomalaismaalivahdin.

Pelin jälkeen kaksikko pystyi jo nauramaan tilanteelle.

– Kyllä me siitä juttelimme. Tavallaan se ei ollut kummankaan syy, toisaalta vähän molempien. Ei siinä voi oikein muuta kuin hyväksyä, että tuollaisia tapahtuu. Kaksi todella erikoista maalia meni, varmasti pääsen johonkin karmeimpien mokien top 10 -listalle, Saros nauroi.

– En kyllä muista, milloin olisin viimeksi ollut näin erikoisessa pelissä. Varmasti ainakin katsojille oli viihdyttävä tapahtuma.

Toisaalta Saros sanoo kehittyneensä hyväksi vastoinkäymisten hartioilta ravistelijaksi.

– Tuntuu, että olen sellainen, ettei minulla tuollaisista jää mitään mielen päälle. Tällaiset pelit ovat hyviäkin mentaalipuolelle. Vaikeilla hetkillä oppii itsestään, miten mihinkin tilanteeseen reagoi. Voi samalla opetella, miten kasata itsensä. Hyvin pystyin jatkamaan noiden jälkeen peliä ja tekemään lopussa isoja torjuntoja.

Iso voitto

Saroksen vaikeuksista huolimatta Nashville käänsi kuin käänsikin ottelun edukseen. Ryan Johansenin ja Yannick Weberin kolmannessa erässä iskemät osumat siivittivät lopulta musiikkikaupungin joukkueen lähestulkoon elintärkeään voittoon. Voiton myötä ero pudotuspeliviivaan kaventui neljään pisteeseen.

– Olemme nyt siinä porukassa, jolle jokainen peli merkitsee. Kyllä tämä oli meille tosi iso voitto, varsinkin henkisellä puolella. Tässä on paljon pidetty kaiken maailman palavereita ja muita, niin kyllä tämä nyt maistuu, Saros kiitteli omiaan.

Nashville ei ole saanut uuden päävalmentajansa John Hynesin alaisuudessa peliään kunnolla kulkemaan, vaikka se nyt voittikin. Valmentajaa tammikuun alussa vaihtaneen seuran voittosaldo uuden luotsin alla on 4–4. Saros huomauttaa, että viime kädessä kyse on perusasioista, oli penkin takana kuka tahansa.

Maalinteko maistui Ryan Johansenille. Kuva: Getty Images

Jonkinlaisen voittoputken hengettömästi läpi kauden ensimmäisen puoliskon pelannut joukkue kuitenkin jossakin vaiheessa tarvitsee, jos se meinaa vielä nousta pudotuspeleihin. Sellaisen aikaan saadakseen parhaiden pelaajien pitäisi olla parhaita illasta toiseen.

Luokattomasti läpi kauden pelannut joukkueen ykkössentteri Ryan Johansen pelasi maanantaina Torontoa vastaan vain reilut kymmenen minuuttia, koska valmennus ei katsonut hänen ansaitsevan enempää.

– Samoista asioista me tämän koutsin kanssa puhumme. Ajatus on, että paketti pysyisi kasassa pidempään kuin yhden erän. Alamme kuitenkin olla tilanteessa, missä puheet on puhuttu, nyt pitäisi näyttää jäällä. Mielestäni voittaminen on aika perusasioista kiinni, samaa riistämistä ja raastamista se on kaikilla muillakin.

– Minun on vaikea nähdä, että alamme voittaa, jos me vain ajattelemme, että kyllä tämä tästä jotenkin itsestään lähtee.

Nashville kohtaa perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa vierasjäällä New Jerseyn.

Lue myös:

Katso Mikael Granlundin kauden kymmenes osuma, kun Nashville kukisti sarjakärki Washingtonin

Läikkyykö Edmontonissa yli? Mikko Koskinen odottaa kauden kuuminta peliä innolla: ”Mitähän tällä kertaa!”