Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kanadalaisjalkapalloilija maaottelumaalien tilaston kärkeen hurjalla lukemalla – pääministeri tviittasi onnittelut

Christine Sinclair ohitti maaottelumaalien määrässä Yhdysvaltojen Abby Wambachin.

Christine Sinclair
Christine Sinclair
Christine Sinclair on myös Kanadan joukkueen kapteeni.Getty Images

Kanadan naisten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Christine Sinclair on eniten maajoukkuemaaleja tehnyt pelaaja maailmassa.

Kanadalainen ohitti tilastossa Yhdysvaltojen Abby Wambachin, kun Sinclair iski kaksi maalia keskiviikkona Saint Kitts ja Nevisiä vastaan olympiakarsinnoissa. Sinclairilla on tällä hetkellä kasassa 185 maajoukkuemaalia – enemmän kuin yhdelläkään nais- tai miesjalkapalloilijalla.

Sinclair teki maajoukkuedebyytinsä 16 vuoden iässä. Tällä hetkellä 36-vuotias Sinclair pelaa Yhdysvaltojen naisten jalkapalloliigassa Portland Thornsin joukkueessa. Hänen johdollaan Kanada on voittanut kaksi perkkäistä olympiapronssia. Olympialaisissa Sinclair on tehnyt 11 maalia 15 ottelussa.

Entisen ennätyksen haltija Abby Wambach onnitteli Sinclairia Twitterissä ennätyksen rikkomisesta. Myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau innostui tviittaamaan onnitteluviestin Sinclairille ennätyksen kunniaksi.

Lue myös:

Maailman parhaaksi valittu Ada Hegerberg kärsii eturistisidevammasta – kausi todennäköisesti ohi

Viime kesän MM-kisoissa ihastuttanut hollantilaistähti käsittämättömässä iskussa – iski kaksi hattutemppua ja syötti neljä osumaa

Futsalmaajoukkue voi tehdä MM-karsinnoissa historiaa, vaikka vastassa on maailman parhaita pelaajia: "Meidän unelma on pelata MM-kisoissa, eikä siitä tingitä yhtään"

Lähteet: Uutistoimisto AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat