Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

FC Interille brasilialainen maaliruisku – teki Viron pääsarjassa 56 maalia 68 ottelussa

FC Interin päävalmentaja kertoo seuranneensa Liliuta jo useamman vuoden ajan.

Veikkausliiga
Liliu Maltan liigan Birkirkara FC:n paidassa vuonna 2015.
Liliu Maltan liigan Birkirkara FC:n paidassa vuonna 2015.AOP

Jalkapallon Veikkausliigan FC Inter on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen 29-vuotiaan brasilialaishyökkääjä Ellinton Costa Moraisin kanssa. Paremmin taiteilijanimellään Liliu tunnettu hyökkääjä pelasi viime kaudella virolaisen Nomme Kaljun ja ruotsalaisen Brommapojkarnan riveissä.

Liliun ura Euroopassa alkoi jo kymmenen vuotta sitten Belgian pääsarjaseura Westerlon riveissä. Sittemmin 181-senttinen hyökkääjä on saanut kokemusta myös Kyproksen, Israelin ja Maltan pääsarjoista. Virossa Liliun 31 maalia 30 ottelussa kauden 2018 aikana auttoivat hänen joukkueensa Kaljun Viron mestariksi ja hänet sarjan maalikuninkaaksi. Kaikkiaan reilun kahden vuoden aikana Liliu teki Viron pääsarjassa peräti 56 maalia 68 ottelussa.

FC Interin päävalmentaja Jose Riveiro kertoo seuranneensa viimeksi ruotsalaisessa Brommapojkarnassa pelannutta Liliuta jo Viron liigassa useamman vuoden ajan.

– Tunnen hänet jo melko hyvin. Liliu on monipuolinen hyökkääjä ja pystyy pelaamaan monessa eri roolissa. Hän on aggressiivinen niin ilman palloa kuin pallon kanssakin. Hänellä on osaamista monissa hyökkääjälle tärkeissä asioissa, kuten linjojen välisissä juoksuissa ja käännöksissä sekä viimeistelyssä. Hän on myös hyvä pääpelissä, Riveiro kommentoi FC Interin tiedotteessa.

18-vuotias Nurmi lainasopimuksella Turkuun

Viime vuodet tanskalaisessa Esbjergissä pelannut Noah Nurmi siirtyy FC Interiin kauden 2020 kattavalla lainasopimuksella.

18-vuotias toppari on Käpylän Pallon kasvatti. Nurmen tie vei Tanskan pääsarjaseura Esbjergin akatemiaan jo 16-vuotiaana. Ensimmäisen Tanskan pääsarjaottelunsa Nurmi pelasi viime heinäkuussa Midtjyllandia vastaan.

Nurmi on nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo ja hän toimi U19-maajoukkueen kapteenina joukkueen selvittäessä tiensä kevään EM-jatkokarsintaan.

Lue myös:

Vahid Hambo palaa Suomeen – vahvistaa FC Lahden hyökkäystä

Suuren pettymyksen kokenut HJK haluaa välttää viime kauden virheet: jo kymmenen uutta pelaajaa – "Ihan erinäköinen joukkue"

SJK kiinnitti maalitykkinsä kahden vuoden sopimuksella

Lähteet: FC Interin tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat