Suora

  • Urheilustudio 17.1.
  • Kranjska Gora, naisten suurpujottelu, 1. lasku
  • Kranjska Gora, naisten suurpujottelu, 1. lasku
  • Val di Fiemme, mäkiosuus
  • Val di Fiemme, mäkiosuus

Huuhkajien faneilla vielä yksi mahdollisuus saada lippu kesän EM-kisoihin – "Tämä on käytännössä ainoa paikka, mistä lippuja voi saada"

Kirvestä ei kannata heittää vielä kaivoon, vaikka olisi vielä ilman EM-kisalippuja.

Jalkapallon EURO 2020
Huuhkaja-fanit
Huuhkajat eivät tule jäämään ensi kesän EM-kisoissa ilman kannatusta. Tomi Hänninen

Euroopan jalkapalloliitto Uefa tiedotti torstaina EM-lippuarvontaan osallistuneille arvonnan tuloksista. Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n (SMJK) lippuvastaavan Marko Karvisen mukaan suomalaiset ovat saaneet aika vähän lippuja viimeisessä arvonnassa.

– Ihan tarkkaa tietoa ei ole siitä, kuinka moni suomalainen on hakenut lippuja. Sen, mitä olen seurannut, niin aika vähän lippuja on tullut suomalaisille. Veikkaisin, että näissä arvonnoissa noin 30 prosenttia on saanut lipun, Karvinen kertoi Yle Urheilulle.

Osa onnekkaista sai lipun jo ensimmäisissä arvonnoissa, jotka järjestettiin jo viime kesänä.

Karvisen mukaan lippuja Suomen peleihin on mahdollista vielä saada, vaikka tähän mennessä sellaista ei olisi saanut.

– Maaliskuussa aukeaa resale-portaali. Siellä ne ihmiset, joilla on lippuja, mutta eivät pääse kisoihin, voivat myydä lippuja eteenpäin. Myös kaikki lunastamattomat liput ovat siellä myynnissä. Tämä on käytännössä ainoa paikka, mistä lippuja voi vielä saada, Karvinen tiesi.

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry on järjestämässä kisamatkoja Huuhkajien otteluihin Kööpenhaminaan ja Pietariin. Suomi kohtaa EM-kisojen alkulohkossa Tanskan, Belgian ja Venäjän. Huuhkajien pelit alkavat 13. kesäkuuta Kööpenhaminasta Tanskaa vastaan. Suomi kohtaa Pietarissa Venäjän 17.6. ja Belgian 22.6.

– Olemme tehneet jo pari lentovarausta. Koneet on jo varattu Helsingistä Kööpenhaminaan ja Kööpenhaminasta Pietariin. Odotamme, että saamme ainakin yhdet koneet täyteen, mutta meillä on optio myös lisäkapasiteetista. Meillä on myös busseja menossa Helsingistä Pietariin. Junakuljetus Pietariin on vielä työn alla.

Lippuasioista SMJK:ssa vastaavan Karvisen mukaan kaikki on tähän asti mennyt hyvin Palloliiton kanssa. Kaikki, jotka ovat käyneet SMJK:n kautta viimeisen kahden vuoden aikana ainakin yhdessä pelissä, sai lipun EM-kisoihin SMJK:n kiintiön kautta.

– Aluksi meille tarjottiin pienempää kiintiötä, mitä halusimme, mutta sitten saimme Palloliiton kanssa neuvoteltua asiat kuntoon. Saimme reilut 1600 lippua SMJK:n kautta myyntiin. Kaikki, jotka olivat käyneet matsissa viimeisen kahden vuoden aikana, sai lipun.

Lue myös:

Huuhkajien kannattajat tekivät arviolta vähintään 60 000 lippuhakemusta – Palloliitto yrittää saada ylimääräisiä lippuja myytäväksi suoraan suomalaisille

Jalkapallon EM-kisojen lippuarvonta valmistui – Jäitkö ilman lippua vai lähdetkö kannustamaan Huuhkajia historiallisiin kisoihin? Kerro kokemuksesi!

Näin hankit lipun Huuhkajien EM-lohko-otteluihin

Huuhkajien ensimmäinen harjoitusmaaottelu EM-kisojen alla varmistui – Suomi matkustaa Ruotsin vieraaksi Tukholmaan

Huuhkajat pelaa Puolaa ja Viroa vastaan ennen EM-turnausta – tammikuun leiri peruuntui

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat