1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Ampumahiihtoliitto valitsi odotetun kuusikon MM-kisoihin, viesteihin kaivataan vielä lisää urheilijoita

MM-kisat alkavat 13. helmikuuta.

Kaisa Mäkäräinen on Suomen MM-joukkueen kirkkain tähti. Kuva: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Ampumahiihtoliitto nimesi 13. helmikuuta alkaviin MM-kilpailuihin vasta kuusi urheilijaa ja täydentää joukkuetta helmikuun alkupuolella kisattavien IBU-cupin kilpailujen jälkeen.

Italian Anterselvassa kilpailtaviin MM-kisoihin valittiin odotetusti Mari Eder, Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta ja Tero Seppälä. Naistriosta jokainen on yltänyt kaudella maailmancupin pisteille, ja Mäkäräisen tilillä on yksi voittokin. Miehistä pisteille on ehtinyt vasta Seppälä.

MM-kisat alkavat sekaviestillä 13. helmikuuta ja päättyvät yhteislähtöihin 23. helmikuuta. MM-kisoja voi jännittää suorana Ylen kanavien välityksellä.

Suomen joukkue täydentyy Saksan Arberissa 8.–9. helmikuuta ja Italian Martellissa 13.–16. helmikuuta kilpailtavien IBU-cupien jälkeen. Haussa ovat 22. helmikuuta kisattavia viestejä varten neljäs nainen ja mies sekä varaurheilijoita.

Lue myös:

MM-kisat ovella ja ilmassa kysymysmerkkejä – Kaisa Mäkäräinen lyttäsi kisojen aikataulun jo nyt: "Se ei ole täysin tasapuolinen"

Ampumahiihtäjien heikko MM-kenraali sai asiantuntijan miettimään, saadaanko kaikki palaset loksahtamaan – "Kaisa Mäkäräisen jalkojen tärinään täytyy löytyä lääke"

Tuttu ongelma jälleen Mäkäräisen riesana – tilasto paljastaa karun totuuden, kun MM-kisoihin on aikaa enää kaksi ja puoli viikkoa: "Joku siellä hermotuksessa mättää"