1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Jalkapalloilta: 100 päivää EM-kisoihin – Ylen suuressa futisillassa nappulat painuvat syvälle Suomi-futiksen nurmikkoon

Suomalaiset jalkapallovaikuttajat kokoontuvat maaliskuun alussa 100 minuutin suoraan tv-lähetykseen keskustelemaan Huuhkajista, EM-kisoista sekä jalkapallon kehityksestä ja tulevaisuudesta.

Kuva: Matti Raivio / AOP

Kesällä 2020 pelattava jalkapallon EM-lopputurnaus on jo nurkan takana. Suomalaisen jalkapallon juhlaa vietetään Ylen kanavilla keskiviikkona 4. maaliskuuta, kun EM-kisojen alkuun on enää 100 päivää. Jalkapalloilta: 100 päivää EM-kisoihin -lähetys on futiskeskustelu, jossa syvennytään Huuhkajien EM-projektiin sekä jalkapallon nykytilaan, kehitykseen ja tulevaisuuteen.

Jalkapalloilta alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa 4.3. kello 19.20, ja paikalle Pasilan studioon saapuu toistakymmentä jalkapallovaikuttajaa.

– Kun Suomen kannalta historialliseen EM-lopputurnaukseen on aikaa vain 100 päivää haluamme juhlistaa suomalaista jalkapalloa 100 minuutin lähetyksellä, jossa lajia käsitellään mahdollisimman monipuolisesti ja laadukkaasti. Uskomme myös, että Huuhkajien luoman ilmiön keskellä on tärkeää puhua siitä, miten Suomi-futis voi, EM-kisojen tuottaja Antti Ennekari toteaa.

Jalkapalloiltaan osallistuvat muiden muassa Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen, HJK:n toimitusjohtaja ja Euroopan jalkapalloseurojen varapuheenjohtaja Aki Riihilahti, arvostettu jalkapalloanalyytikko ja professori Pekka Luhtanen, Palloliiton naisten jalkapallon kehityspäällikkö Heidi Pihlaja, Eerikkilän valmennuskeskuksen asiantuntija Kyösti Lampinen, Seurojen Palloliiton kehityspäällikkö Veli-Matti Rinnetmäki, pelaaja-agentti Teemu Turunen, pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Pekka Sihvola, Jalkapallon Juniorivalmentajat ry:n puheenjohtaja Erkko Meri, entinen pelaaja Fredrik Lassas, Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n toiminnanjohtaja Jussi Hartikainen ja Ilta-Sanomien jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin.

Lähetystä isännöivät Yle Urheilun Jaakko Parkkinen ja Sami Laine, ja jalkapallonurmilta reportaasinsa välittää Yle Urheilun Matti Härkönen.

Jalkapalloilta: 100 päivää EM-kisoihin -lähetys 4. maaliskuuta TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 19.20–21.00. Jalkapallon EM-lopputurnauksen kaikki 51 ottelua suorina lähetyksinä Ylen kanavilla 12.6–12.7.

Lue myös:

Näin Huuhkajien EM-lippuarvonta sinetöi sukupolvien unelman kahdelle onnekkaalle – Lasse ja Markku kertovat tarinansa: "Isänhän olisi pitänyt nähdä tämä hetki"

Jalkapallon EM-matkakuume nousee ja VR harkitsee Allegrojen ajamista Pietariin myös öisin – näin matkaat kisoihin Tanskaan tai Venäjälle

Huuhkajat sykähdytti Suomea eniten – keräsi liki kolmasosan äänistä