Hyppää sisältöön

Lylynperä piti Pärmäkosken takanaan – Vuokatti Ski Team Kainuu otti yllätysmestaruuden

Vuokatti Ski Team Kainuu yllätti naisten pariviestin kaksi edellistä mestaruutta voittaneen Ikaalisten Urheilijat.

Vilma Nissinen (vas.) ja Katri Lylynperä voittivat vapaan hiihtotavan pariviestin Vöyrillä. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä yllättivät ennakkosuosikit ja voittivat naisten vapaan hiihtotavan pariviestin Suomen mestaruuden Vöyrillä. Hopealle sijoittuivat kaksi edellistä mestaruutta voittaneen Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski. Pronssia saivat Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ja Anni Alakoski.

Naisten kisan odotettiin olevan Ikaalisten Urheilijoiden ja Kainuun Hiihtoseuran keskinäinen taisto, ja seurat päätyivät toisistaan täysin erilaiseen taktiikkaan. Pärmäkoski oli Ikaalisten ankkuri, kun taas Kainuun Hiihtoseuran Kyllönen oli joukkueensa avaaja. Vuokatti taas pystyi luottamaan molempien hiihtäjien tasaisiin suorituksiin.

Kyllönen ampaisikin heti startista Pajunojalta sekä muilta karkuun, mutta Pärmäkoski sai Alakosken kiinni nousuosuudella ja meni omia menojaan. Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ja Lylynperä hiihtivät Alakosken kanssa yhdessä vaihtoon.

Kolmannella osuudella Kyllönen saavutti Pajunojan laskuosuuden jälkeen, mutta ei saanut riittävästi eroa seuraavaa osuutta varten. Nissinen pysyi kärkikolmikossa mukana, mutta Hämeenlinnan Anni Kainulainen putosi kärkikahinoista.

Pärmäkoski pystyi jälleen nousemaan kärkeen ja pudottamaan takaa-ajajat kyydistään, ennen Vuokattia ja Kainuuta. Mononen pystyi kaventamaan jälleen eroa mitalitaistoon.

Kyllösellä oli viimeisellä osuudellaankin loikka päällä, mutta Nissinen pysyi hyvin hänen kannoillaan. Nissinen toikin Kainuun johdossa viimeiseen vaihtoon. Pajunoja lähetti Pärmäkosken ankkuriosuudelle kahdeksan sekuntia kärkikaksikon perään.

Pärmäkoskella oli kova lyönti päällä ankkuriosuudella, mutta Lylynperä kärjessä ei suostunut antamaan periksi. Pärmäkoski sai Alakosken kiinni laskuosuuden jälkeen tasaisella pätkällä, mutta Lylynperä pystyi pitämään hänet takanaan ja toi Vuokatin Suomen mestarina maaliin.

PARIVIESTI (V)

1. Vuokatti Ski Team Kainuu 21.07,91

Vilma Nissinen, Katri Lylynperä

2. Ikaalisten Urheilijat + 3,07

Maaret Pajunoja, Krista Pärmäkoski

3. Kainuun Hiihtoseura + 6,61

Anne Kyllönen, Anni Alakoski

4. Hämeenlinnan Hiihtoseura + 21,54

5. Oulun Hiihtoseura + 42,80

6. Vantaan Hiihtoseura + 59,74

7. Kainuun Hiihtoseura 2 +1.07,94

8. Mikkelin Hiihtäjät +1.39,59

9. Jämin Jänne +1.41,16

10. Savonlinnan Hiihtoseura +1.42,51

Korjaus kello 15.45: Korjattu tuloksissa yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen nimi. Yhdeksänneksi sijoittui Jämin Jänne, ei Kainuun Hiihtoseuran 2 -joukkue, niin kuin jutussa alun perin luki.

Lue myös: