Hyppää sisältöön

Lylynperä osasi lukea oikein Pärmäkosken pehmeyden – "Ehkä vähän kuolin siihen ensimmäiseen kovaan rinkiin"

Krista Pärmäkoski ei uskonut, että olisi pystynyt lyömään Katri Lylynperää loppukirissä, vaikka olisi päässyt häntä haastamaan.

Katri Lylynperä (vas.) ja Vilma Nissinen ottivat naisten pariviestin mestaruuden Vöyrillä. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Vuokatti Ski Team Kainuun kaksikko Vilma Nissinen - Katri Lylynperä otti yllättäen naisten vapaan hiihtotavan pariviestin mestaruuden Vöyrillä, vaikka ennakkoon kultamitaleja oli jaeltu hallitsevalle mestariparille Maaret Pajunoja - Krista Pärmäkoski.

Nissinen pystyi kuitenkin petaamaan omilla osuuksillaan Lylynperälle sen verran hyvät asemat, että tämä pääsi ankkuriosuudella tarpeeksi suurella etumatkalla liikkeelle.

– En uskonut, että pääsen ihan noin paljon Kristaa edelle, mutta onneksi pääsin, Lylynperä totesi Yle Urheilun haastattelussa.

– Krista oli kakkosvedolla pikkuisen pehmeän näköinen tuossa lopussa. Toivoin, että hänellä ei riittäisi jalkaa ottaa niin isoa eroa kiinni. Onneksi olin oikeassa.

Pärmäkoski myönsi Lylynperän olleen oikeassa, vaikka totesi hiihtäneensä kaikki kolme osuuttaan kovaa.

– Oli tarkoitus lähteä kovaa liikkeelle, ja ehkä vähän kuolin siihen ensimmäiseen kovaan rinkiin, Pärmäkoski sanoi.

Väsymys tuntui, mutta ei haitannut

Nissisen on viime viikonloppuina hiihtänyt maailmancupia ja valitellut näiden kilpailujen jälkeen väsymystä. Pariviestiosuuksilla tätä väsymystä ei kuitenkaan näkynyt.

– Väsymys tuntui, mutta en antanut sen haitata. Yritin päästä ensimmäiset osuudet helpolla, jotta olisi sitten jalkaa tuohon vikaan nousuun ja tasaiselle. Siinä tasaisella joutui tekemään tosi paljon töitä. Se meni ihan suunnitelman mukaan, Nissinen hymyili.

Pärmäkosken ja Pajunojan mukaan mestaruuden vaihtuminen hopeamitaleihin harmittaa, mutta molemmat olivat tyytyväisiä taisteluunsa. Pärmäkosken mukaan hän joutui käyttämään aina hitaampaa kaistaa ohittaessaan muita, mutta ei uskonut sen vaikuttaneen lopputuloksiin.

– En usko, että olisin voittanut Katria loppukirissä. Hän on osoittanut olevansa kova siinä. Tämä oli hyvä kisa meiltä. Vähän harmittaa, mutta jäipähän ainakin nälkää kevään viesteihin, Pärmäkoski vakuutti.

Lue myös: