Kun päävastustaja Heikki Korpela kaatui, Markus Vuorela tiesi heti, mitä hänen piti tehdä – "Oli tehtävä kylmät"

Jämin Jänteen pahin vastustaja miesten vapaan hiihtotavan pariviestissä oli Pohti SkiTeam. Kaksikon välinen taisto mestaruudesta päättyi jo ennen ankkuriosuutta.

Markus Vuorela (vas.) ja Ristomatti Hakola voittivat miesten pariviestin mestaruuden. Kuva: Marko Tuominiemi / AOP

Pohti SkiTeamin Heikki Korpelan ja Imatran Urheilijoiden Lari Lehtosen kolarointi kolmannella osuudella oli ratkaiseva miesten pariviestin kultataistelussa Vöyrillä. Pohti SkiTeamin odotettiin haastavan Jämin Jänteen kaksikon Markus Vuorela - Ristomatti Hakolan, mutta joutui nyt tyytymään hopeamitaleihin.

– En sentään kaatunut, mutta kyllähän tuo harmittaa, Korpela sanoi Yle Urheilulle.

Pohdin taktiikka oli se, että Korpela pysyisi Vuorelan peesissä ja jättäisi kisan ratkaisut ankkuri Joni Mäelle. Tämä ei onnistunut, koska Vuorela jäi kolarin takia kahdeksan sekunnin päähän Vuorelasta.

– Piti vain yrittää rauhoittaa tilanne eikä lähteä väkisin heti ottamaan eroa kiinni. Vaikka hopeaa tuli, niin enemmän on harmitus päällä. Oma työ jäi vajaavaiseksi, Korpela harmitteli

Mäki päätti ratkaista hopean kohtalon jo hyvissä ajoin, sillä hän halusi aluksi katsoa, kuinka paljon pystyisi ottamaan Hakolaa kiinni ankkuriosuudella.

– Tuntui, että tänään on hyvä päivä, mutta kyllä siinä oli vain vähän liikaa eroa tänään, Mäki myönsi.

Vuorela sai tiedon Korpelan kolarista saman tien, ja hän päätti lisätä vauhtiaan.

– Kyseessä oli kuitenkin päävastustaja, niin ei voinut jäädä yhtään odottelemaan. Oli tehtävä kylmät ja lähdettävä hiihtämään kovaa, Korpela sanoi ja sai tukea ratkaisustaan Hakolalta.

– Se kuuluu pelin henkeen, että jos kaveri kaatuu, niin lyödään kaasua kovaa. Tämä ei ole mitään pyöräilyä, Hakola jatkoi.

Hakola sai hiihtää ankkuriosuutensa rauhallisesti ja voittoa varmistellen. Hän tiesi, että Mäki yrittäisi ottaa hänet kiinni, mutta ero oli riittävä. Jännitystä kuitenkin riitti.

– Laskut ovat peilijäässä. Niihin piti säästää energiaa, että pysyisin varmasti pystyssä, hän totesi.

Lue myös: