Suomi pelaa futsalin MM-kisapaikasta ennennäkemättömässä lennossa: avainpelaajien pelikiellot harmina – "Tähtäsimme siihen, että olemme viimeisessä pelissä elossa"

Suomi kohtaa tänään Valko-Venäjän futsalin MM-karsintalohkon päätösottelussa Portugalissa.

futsal
futsal suomi portugali
Jani Korpela väänsi pallosta perjantain ottelussa Portugalia vastaan.André Sanano/FPF

Suomen miesten futsalmaajoukkue taistelee sunnuntaina historiallisesta MM-kisapaikasta Portugalin Povoa de Varzimissa. Kaksi pistettä Italiaa ja Portugalia perässä oleva Suomi kohtaa karsintalohkon päätösottelussa Valko-Venäjän.

Voitolla Suomella on mahdollisuudet nousta jopa lohkon voittoon ja suoraan MM-kisoihin, jos Italian ja Portugalin keskinäisen kamppailun tulos on suotuisa. Lohkon kakkossija toisi paikan jatkokarsinnassa.

– Meillä on hieno finaali edessä. Siihen tähtäsimme tässä turnauksessa, että viimeisessä pelissä olemme elossa, valmentaja Ville Sihvonen sanoi.

Suomi on pelannut 2–2-tasapelit sekä Italiaa että Portugalia vastaan. Valko-Venäjä on yhä nollakerhossa.

– Sieltä tulee tosi kova fyysinen joukkue. Samasta puusta veistettyjä urheilijoita. Heillä oli vaikeuksia Italiaa vastaan, he hyytyivät vähän. Uskon, että meillä on huilipäivän jälkeen virtaa prässätä ja olla oma itsemme kentällä, Sihvonen arvioi.

– Meidän täytyy olla aktiivisia ja laittaa heidät hankaluuksiin. Olen tosi luottavainen siitä, että voitamme pelin.

Valmennusjohdolle harmaita hiuksia aiheuttaa kolmen avainpelaajan pelikiellot. Jani Korpelan, Panu Aution ja Miika Hosion korttitilit täyttyivät Portugali-ottelussa. Italian Serie A:ssa ammatikseen pelaava Jukka Kytölä vapautuu sen sijaan pelikiellosta ja on valmennuksen käytettävissä.

Suomi futsal
Suomen miesten maajoukkue elää juuri nyt menestyksekkäintä aikaansa.André Sanano/FPF

Menestystä Marticin johdolla

Suomen turnaus ja koko MM-karsinta on jo tähän mennessä ollut vahvasti plusmerkkinen. Edellisellä kierroksella voitot Puolasta ja Georgiasta takasivat Suomelle paikan MM-karsintojen niin sanotulla elite roundilla ensimmäistä kertaa.

Perjantaina Suomen futsalhistorian suurin voitto jäi vain 48 sekunnin päähän. Hallitseva Euroopan mestari Portugali vyörytti Juha-Matti Savolaisen maalille peräti 56 laukausta. Bruno Coelho ja Fernando Cardinal onnistuivat tasoittamaan puntit vasta kahden viimeisen minuutin aikana.

– Jos joku olisi ennen turnausta sanonut, että tasapeli Portugalin kanssa, niin olisimme sen ilolla ottaneet vastaan. Muuten ihan tavallinen futsalpeli, mutta tuli vähän tavallista enemmän torjuntoja, Savolainen sanoi ottelun jälkeen vaatimattomana.

Epävirallisessa maailman futsal-rankingissa Portugali löytyy sijalta neljä ja Italia sijalta kahdeksan. Paikka MM-kisoissa olisi huima saavutus, sillä vain kuusi Euroopan maata kisaisäntä Liettuan lisäksi pääsee mukaan. Suomen ranking-sijoitus on tällä hetkellä 23:s.

Kroatialainen Mico Martic on toiminut maajoukkueen päävalmentajana jo vuodesta 2013 lähtien. Tulosta on tullut, sillä Suomi on voittanut lajin Pohjoismaiden mestaruuden peräti viisi kertaa peräkkäin.

Portugalia vastaan Martic säväytti vaihtamalla 1–0-johtoasemassa kentälle lentävän maalivahdin. Portugali yllättyi täydellisesti ja Miika Hosio pääsi viimeistelemään 2–0-osuman toisen erän puolivälissä.

Samanlaisille rohkeille vedoille on tilausta myös Valko-Venäjää vastaan. Sunnuntaista voi tulla suomalaiselle futsalille historiallinen päivä.

Futsalin MM-karsinta, elite round, lohko 1:

Italia 2 1 1 0 7–5 4
Portugali 2 1 1 0 4–3 4
Suomi 2 0 2 0 4–4 2
Valko-Venäjä 2 0 0 2 4–7 0

Suomen ja Valko-Venäjän ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Yle Areenassa kello 15.50 alkaen.

Lue myös:

Suomen futsalmiehet lähellä jättiyllätystä MM-karsinnoissa – hallitseva Euroopan mestari nousi lopussa tasapeliin

Futsalin MM-karsinnat vauhtiin – Italia ja Suomi tasapeliin

Futsalmaajoukkue voi tehdä MM-karsinnoissa historiaa, vaikka vastassa on maailman parhaita pelaajia: "Meidän unelma on pelata MM-kisoissa, eikä siitä tingitä yhtään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat