Emilia Soini liekehti Mikkelissä squash-turnauksen finaaliin – sunnuntaina edessä kova haaste: "Lähden taistelemaan tosissaan voitosta"

Emilia Soini yllätti squashin välierässä Mikkelissä ennakkosuosikki Lucy Turmelin lukemin 3–0 (16–14, 11–8, 12–10).

squash
Emilia Soini
Emilia Soini oli loistovireessä lauantain välierässä.Squashliitto

Suomen squashin ykköspelaaja Emilia Soini eteni loppuotteluun naisten ammattilaisturnauksessa Mikkelissä.

Turnauksen nelossijoitettu Soini kukisti lauantain välierässä ottelun ennakkosuosikin, Englannin Lucy Turmelin suoraan kolmessa erässä. Ottelu turnauksen kakkossijoitettua Turmelia vastaan kesti 44 minuuttia.

Kaikki kolme erää olivat hyvin tasaisia, mutta Soini onnistui kääntämään tiukat hetket edukseen ja vei erät lukemin 16–14, 11–8 ja 12–10.

Soini kertoi ottelun jälkeen, että hän pääsi pelaamaan välierän ilman paineita, mikä vaikutti myönteisesti hänen otteisiinsa.

– Kuvio pysyi lähes täydellisesti kasassa koko pelin ja pää pysyi kasassa muutamassa tiukassa paikassa. Jalat tuntuivat aamulla vähän veltoilta, mutta sain fysiikkavalmentajaltani Jaakko-Antti Peltolalta hyvät vinkit lämmittelyyn, ja ne toimivat täydellisesti. Huomenna lähden taistelemaan tosissaan turnausvoitosta, Soini kommentoi Squashliiton tiedotteessa.

Turmel on squashin maailmanrankingissa sijalla 46. Soini puolestaan pitää sijaa 56.

Soini kohtaa sunnuntain finaalissa Hollannin Milou van der Heijdenin. Hän on Mikkelin-turnauksen ykkössijoitettu ja maailmanrankingin 34:s.

Mikkelin turnauksen palkintopotti on 12 000 dollaria. Kisa on palkintoarvoltaan suurin squashin ammattilaiskilpailu Pohjois-Euroopassa kaudella 2019–2020, miesten ja naisten kisat mukaan lukien.

Lue myös:

18-vuotiaana Yhdysvaltoihin squashammattilaisuuden perässä muuttanut Emilia Soini: "Vaatii uskallusta tehdä ratkaisuja, jotka eivät ole kaikista helpoimpia"

Suomi isännöi squashin joukkueiden EM-kilpailuja 2021 – Naiset tavoittelevat kotikisoista mitalia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat