1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Anne Kyllönen vakuuttavasti jo seitsemänteen sprinttimestaruuteen – muut mitalit ensikertalaisille

Anne Kyllönen oli omaa luokkaansa vapaan hiihtotavan sprintissä Vöyrin SM-kisoissa.

Julia Häger, Anne Kyllönen ja Jasmi Joensuu
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Anne Kyllönen otti uransa seitsemännen sprinttimestaruuden ja 11. henkilökohtaisen SM-kullan, kun hän voitti vapaan hiihtotavan sprintin Vöyrin SM-hiihdoissa.

Kyllönen oli sprinttifinaalin ainoa ennakkosuosikki, sillä naisten vapaan hiihtotavan sprinttikisan suurin yllätys nähtiin jo välierässä. Siinä karsinnan voittanut Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen oli suurissa vaikeuksissa välierässä ja joutui aikavertailuun. Kun Kyllönen piti omassa välierässään kovaa vauhtia, löytyivät aikavertailun onnekkaat hiihtäjät tästä erästä ja Mononen putosi finaalista.

Kyllönen oli finalisteista ainoa, jolla oli henkilökohtaisia SM-mitaleja, ja se näkyi ladulla. Kainuun Hiihtoseuran hiihtäjä lähti heti startista omaa menoaan. Kyllönen repäisi eron jo ensimmäiseen mäkeen ja pääsi laskettelemaan ylivoimaiseen voittoon.

Koko päivän vahvasti hiihtänyt IF Minkenin Julia Häger jatkoi hyviä hiihtojaan myös finaalissa. Hän otti selkeällä erolla SM-hopean ja tuuletti näyttävästi ensimmäistä SM-mitaliaan. Mitalistit ratkesivat radan tiukimmassa neulansilmämutkassa, kun Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunoja pyllähti. Näin Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu nappasi pronssia.

Viime talvena Imatran SM-kisoissa sprinttimestaruuden voittanut Katri Lylynperä putosi jatkosta jo alkuerässä. Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä joutui joukkokolariin IF Åsarnan Jennie Lindvallin ja IF Minkenin Andrea Julinin kanssa.

SPRINTTI (V)

1. Anne Kyllönen 3.13,87

2. Julia Häger + 1,57

3. Jasmi Joensuu + 4,67

4. Maaret Pajunoja + 9,17

5. Tiia Olkkonen + 9,24

6. Heini Hokkanen + 15,75

Lue myös:

Jälleen kultaa huuhtonut sprinttikuningatar Kyllönen tunnusti: En itse asiassa pidä sprintistä

Joni Mäki ihmetteli suurta johtoaan eikä huomannut Ristomatti Hakolan kaatumista – "Siinä vaiheessa ajattelin, että täysiä vain karkuun"

Tähän katkesi hallitsevan sprinttimestarin matka – "Ei siinä ollut paljoa tehtävissä"

Ristomatti Hakolan kultajahti päättyi dramaattisesti – Joni Mäelle uran ensimmäinen mestaruus

Mononen piti kovinta vauhtia SM-sprintin naisten karsinnassa, miehissä Mäki lykki Hakolaa nopeammin

Ville Nousiainen vakuutteli, ettei kilpaile enää koskaan kovalla vauhdilla – "Ihan hyvää minulle kuuluu, elämä menee eteenpäin"