Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Senni Salminen ponnisti kaikkien aikojen neloseksi – Elmo Lakka hyvässä vauhdissa Ranskassa

Kolmiloikkaaja Senni Salminen väläytti lupaavasti Jyväskylässä.

yleisurheilu
Senni Salminen, Kalevan kisat 2019
Senni Salminen ponkaisi SM-kolmoseksi vuoden 2019 Kalevan kisoissa.Mikko Lieri/AOP

Kolmiloikkaaja Senni Salminen, pikajuoksija Milja Thureson ja pituushyppääjä Kalle Salminen kohensivat kauden kotimaisia kärkituloksia Jyväskylän hallikisoissa sunnuntaina. Senni Salminen ponnisti kolmiloikassa voittoon halliennätyksellään 13,73. Thureson juoksi 400 metrillä halliennätyksensä 55,25, ja Kalle Salminen ponnisti pituuskilvan ykköseksi tuloksella 745.

Nopeusharjoitteluun syksyllä keskittynyt Senni Salminen kiilasi 17 sentin ennätysparannuksella Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa neljänneksi.

– Tällaisia hyppyjä osasin harjoitusten perusteella odottaa, mutta parempaa yritän. Tuntuu, että nyt pääsen huonollakin hypyllä 13,50:een. 14 metrin ylitystä en uskalla hallikaudelle luvata, mutta lähelle pitäisi päästä, Senni Salminen kommentoi kilpailua Urheiluliiton tiedotteessa.

Thureson kohensi halliennätystään 0,36 sekuntia ja jätti aitajuoksija Viivi Lehikoisen toiseksi.

Syksyn polvivaivoista toipunut Kalle Salminen astui ehkä päivän parhaan hyppynsä yli.

– Ensimmäisellä olisi pitänyt saada tulos. Sen jälkeen ponnistus painui vähän pehmeäksi, Aloin vaistomaisesti varoa polvea, Salminen kertoi.

Salminen jäi ennätyksestään 22 senttiä.

Samuel Purola voitti 60 metrin juoksun ajalla 6,75, jolla hän jäi kaksi sekunnin sadasosaa Ville Myllymäen kärkituloksesta.

Elmo Lakka juoksi neljänneksi Pariisissa

Elmo Lakka piristyi verkkaisesta alkueräjuoksusta hyvään finaalivauhtiin Pariisin kansainvälisissä hallikisoissa sunnuntaina. Lakka joutui 60 metrin aitajuoksun alkuerissä aikavertailuun, mutta paransi loppukilpailussa vauhtiaan ja sijoittui kilpailussa neljänneksi.

Lakan loppuaika oli kauden kotimainen kärkitulos 7,69, jolla hän jäi neljä sekunnin sadasosaa ennätyksestään. Alkuerässä hän viipyi matkalla 7,81 sekuntia.

Lakka juoksi ennätyksensä viime vuonna Glasgown EM-hallikisoissa. Hän on ennätysajallaan 7,65 Suomen kaikkien aikojen tilastossa Arto Bryggaren ja Antti Haapakosken jälkeen kolmantena.

Haapakoski on valmentanut Lakkaa vuodesta 2016.

Lue myös:

Lotta Harala avasi aitakautensa – "Koen, että olen aika hyvässä kunnossa"

Seiväshyppääjät Murto ja Kujanpää lupaavassa vireessä – "Olen sillä mielellä, että hyppään olympiarajan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat