Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Elävä arkisto esittää

Nyt kärysi painin olympiamitalisti ja kolminkertainen maailmanmestari kasvuhormonista – vierittää syyn vaimon niskaan

Olympiapronssia saavuttanut ja maailmanmestaruuksia rohmunnut venäläinen huippupainija on antanut positiivisen dopingnäytteen, kertoo sportbox.ru-sivusto.

urheilu
Painija Biljal Mahov
Painija Biljal MahovGetty Images

Venäläislähde (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että kolminkertainen vapaapainin maailmanmestari ja Lontoon vuoden 2012 olympiapronssimies Biljal Mahov on antanut näytteen, joka sisälsi kasvuhormonia.

Venäjän Painiliiton puheenjohtaja Mihail Mamiashvili vahvistaa dopingkäryn.

– Olemme saaneet vasta äskettäin eteemme asiakirjat, joissa kerrotaan Makhovin positiivisesta dopingnäytteestä. Tutkimme asiaa parhaillaan.

– Olen itse keskustellut jo lyhyesti Biljalin kanssa. Hän ei kiellä sitä mahdollisuutta, että hänestä olisi löydetty kasvuhormonia. Selitys tälle kärylle on hänen mukaansa se, että hänen vaimonsa on käyttänyt lääkeyhdistelmää, jossa on ollut tätä kyseistä (kiellettyä) ainetta. Biljalilta otettiin näyte kotona aamuviideltä, selvitti painipomo asiaa.

32-vuotiaan Mahovin viime urotöistä on vierähtänyt tovi aikaa. Hän voitti vapaapainin maailmanmestaruudet 120-kiloisten sarjassa vuosina 2007, 2009 ja 2010 sekä Euroopan mestaruuden vuonna 2010. Lontoon olympialaisissa 2012 hän saavutti pronssia. Mahov on saavuttanut MM-mitaleita myös kreikkalais-roomalaisessa painissa vuonna 2014 ja 2015.

Lue myös:

Ruotsalainen painin maailmanmestari ja Rion olympiapronssinainen antoi positiivisen A-näytteen – syyttää sabotaasia: "Joku samassa harjoitustilassa on tehnyt tämän"

Lähteet: Tass - Sportbox

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat