Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

NHL-seurat kiinnostuneet seuraennätyksen tehneestä Jokerit-puolustajasta – "Aika paljon ovat olleet yhteydessä"

Mikko Lehtonen uskoo aidosti, että Jokereilla on mahdollisuus edetä pitkälle kevään pudotuspeleissä.

KHL
Mikko Lehtonen
Mikko Lehtonen johtaa KHL:n puolustajien pistepörssiä. AOP

Helsingin Jokerit palasi maanantaina voittokantaan jääkiekon KHL:ssä 4–2-vierasvoitolla Riian Dinamosta.

Mikko Lehtonen rikkoi ottelussa Jokereiden puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen. Hän ohitti kaudella 1996–1997 42 pistettä tehneen Mika Strömbergin. KHL:n puolustajien pistepörssiä johtavalla Lehtosella on nyt kasassa 43 (16+27) tehopistettä.

– Kiva, että se ennätys tuli nyt. Nyt voi mennä tämän asian yli ja ohi. Kaikki ajatukset on nyt Jokereiden toiminnassa, Lehtonen linjasi Yle Urheilulle puhelimitse.

26-vuotiaan puolustajan hyvät otteet on noteerattu myös rapakon takana. Useat NHL-seurat ovat lähestyneet viime keväänä MM-kultaa Leijonien riveissä juhlinutta puolustajaa.

– Kyllä ne NHL-agentit ovat häirinneet minua. He ovat olleet aika paljon yhteyksissä. Olen saanut rauhassa keskittyä pelaamiseen, kun agenttini ovat hoitaneet sitä puolta. En ole hirveästi tälle asialle ajatuksia uhrannut, Lehtonen selvitti.

Mikko Lehtonen
Mikko Lehtonen on tehnyt tällä kaudella jo 16 maalia. AOP

Lehtonen keskittyy nyt täysillä tähän kauteen. Hän uskoo, että Jokereilla on aidot mahdollisuudet taistella KHL-mestaruudesta.

– Uskon rehellisesti, että meillä on mahdollisuudet mennä finaaliin asti. En ymmärrä sellaisia ihmisiä, jotka eivät pelaa jääkiekkoa voittamisen takia.

– Fakta on se, että pelin on jatkuvasti parannuttava, kun menemme kevättä kohti. Kun otamme jatkuvasti pieniä askeleita eteenpäin, niin olemme valmiita haastamaan isoja seuroja, 26-vuotias puolustaja totesi.

Lue myös:

Petri Kontiola maalasi kahdesti, kun Jokerit kaatoi sarjajumbon – Näin KHL-historiaa viikonloppuna tehnyt Mikko Lehtonen rikkoi seuraennätyksen

Lokomotiv nöyryytti Jokereita – Joensuu hölmöili itsensä suihkuun päätöserässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat