1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. doping

Positiivisen dopingnäytteen antanut ruotsalaispainija uskoo, että vesipullo riittää todisteeksi "sabotaasista" – leirillä mukana ollut pullo lähetetään analysoitavaksi

Jenny Fransson kiistää käyttäneensä kiellettyjä aineita.

Jenny Fransson voitti EM-kultaa vuonna 2018. Kuva: AOP

Ruotsalaismediat kertoivat maanantaina, että useita arvokisamitaleja voittanut painija Jenny Fransson on antanut positiivisen A-näytteen.

Franssonin A-näytteestä löytyi pieni määrä metyylitestosteronia, joka kuuluu anabolisiin steroideihin. Fransson kiisti itse jyrkästi ottaneensa ainetta tarkoituksellisesti ja vetosi sabotaasiin.

– Ainoa selitys on, että joku samassa harjoitustilassa tai samalla salilla on tehnyt tämän minulle, Fransson sanoi tuoreeltaan Dagens Nyheterille (siirryt toiseen palveluun) ja jatkoi olleensa vastikään leirillä Yhdysvalloissa.

Nyt maan Painiliitosta kerrotaan, että Franssonin vesipullo, joka ruotsalaispainijalla oli Yhdysvalloissa mukanaan, on lähetetty eteenpäin analysoitavaksi.

– On olemassa teoreettinen mahdollisuus, että pullosta löytyisi joitakin jälkiä, vaikka siitä on kulunut jo kuukausi, Painiliiton tiedottaja Zakarias Tallroth sanoi SVT:lle.

Fransson antoi positiivisen näytteen tammikuun 9. päivä. Hän kuuli tuloksista viime viikon torstaina, päivää ennen kuin hänen piti osallistua maan mestaruuskisoihin. Fransson vetäytyi kilpailuista sairauteen vedoten.

B-näytettä ei ole vielä analysoitu, mutta useat Franssonin kollegat ovat asettuneet ruotsalaispainijan taakse.

Fransson, 32, on voittanut olympiapronssia Riossa 69-kiloisten sarjassa vuonna 2016. Lisäksi hänellä on 72-kiloisten sarjasta MM-kultaa sekä EM-kultaa.

Fransson on yksi Ruotsin suurimmista menestystoivoista Tokion olympialaisissa.

Lue myös:

Ruotsalainen painin maailmanmestari ja Rion olympiapronssinainen antoi positiivisen A-näytteen – syyttää sabotaasia: "Joku samassa harjoitustilassa on tehnyt tämän"