Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Duplantis ylitti kuusi metriä ja teki hyvän yrityksen korkeudesta 617 – Reetta Hurske aitoi kuudenneksi Düsseldorfissa

Nooralotta Neziri jäi alkueriin. Kristiina Mäkelä oli kuudes kolmiloikassa.

urheilu
Armand Duplantis
Armand Duplantis teki huikeita hyppyjä Düsseldorfissa.AOP

Ruotsalainen seiväshyppytähti Armand Duplantis varasti show'n Düsseldorfin halliyleisurheilukisoissa. Duplantis ylitti komeasti 600. Sen jälkeen hän nosti riman huimaan korkeuteen 617. Toinen yritys oli jopa lähellä onnistua.

Reetta Hurske ylsi kuudenneksi 60 metrin aitajuoksussa. Hurske juoksi ajan 8,06. Kilpailun voitti Yhdysvaltain Christina Clemons ajalla 7,91.

Hurskeen aika parani alkueristä, joissa Hurske pinkoi 8,10 ja selviytyi aikavertailusta finaaliin.

– Alkuerä oli vähän pirteämpi kuin finaali, mutta aidan ylitys kesti eli liitelin siinä liikaa. Finaalijuoksu oli ok, vaikka lähtö ei ollut ihan terävin. Vaikka vierellä oli todella terävä lähtijä, siinä pitäisi pysyä kyydissä ensimmäiselle aidalle, Hurske sanoi SUL:n tiedotteessa ja viittasi viereisen radan Clemonsiin.

– Vaikka ajat olivat nyt huonoja, ei ole syytä huoleen, kun tietää, että noista ajoista saa pienillä parannuksilla pois sadasosia. Erityisesti aidan ylitystä pitää parantaa, Hurske kommentoi.

Nooralotta Neziri juoksi alkuerissä 8,15, joka ei riittänyt loppukilpailuun.

– Oli ihan hyvä fiilis, mutta jotenkin läksin heti alussa könyämään ja juoksu lähti hajoamaan. Onneksi se ei ollut kauden avaus. Nyt on kuitenkin hyvä aika alla Karlsruhesta. Pieni pettymys tuo oli, kun edellisen kisan tulosta läksin parantamaan, mutta kausi jatkuu Puolassa (lauantaina), Neziri sanoi tiedotteessa.

Muutama päivä sitten Karlsruhessa Hurske juoksi 8,02 ja Neziri 8,03. Molemmat ovat juosseet parhaimmillaan 7,97.

Kristiina Mäkelä oli kolmiloikassa kuudes eli viimeinen tuloksella 13,83. Ykköseksi loikki saksalainen Neele Eckhardt, jonka voittotulos oli 14,17.

– Ihan kauheaa. Se oli selkeästi sellainen tilanne, että kun tullaan harjoituskaudelta kilpailuun ja juoksu oikeasti kulkee. Tein vuorotellen kaikki virheet, käsi pyörähti ja jarrutin lankulle, mutta ei syytä huoleen, Mäkelä totesi.

– Tämänhän piti olla vasta valmistavia kisoja, kun tähtäin oli MM-halleissa maaliskuun puolivälissä. Nyt kun MM-halleja ei ole, tuntui vähän turhalta, mutta tästä jatketaan. Seuraavaksi kilpailen Pariisissa.

Lue myös:

Hurske kolmas ja Neziri kuudes Karlsruhessa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat