Kommentti: Kasperi Kapanen leikkii tulella Torontossa – seuran kärsivällisyys alkaa olla koetuksella

Maine kovana juhlijana kiirii Kasperi Kapasen edellä Torontossa, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

NHL
Kasperi Kapanen
Kasperi Kapanen jätettiin lauantaina sivuun Toronton kokoonpanosta.Getty Images

VANCOUVER. Moni yllättyi lauantaina, kun Toronto Maple Leafs ilmoitti ennen ottelua jättäneensä Kasperi Kapasen sivuun illan pelistä Ottawaa vastaan. Ilmoitus oli yllättävä, koska seura vielä kertoi, ettei kyse ollut loukkaantumisesta. Sen enempää ei tietoa annettu.

Kapanen on ollut tiiviisti kauppahuhujen kohteena, joten teoriassa kyse olisi voinut olla tuloillaan olevasta siirrosta.

Kyse oli kuitenkin kurinpidollisista toimista. Kapanen oli myöhästynyt perjantain harjoituksista, jotka eivät edes alkaneet erityisen aikaisin. Vierasreissulta edellisenä päivänä palannut Leafs harjoitteli vasta puolenpäivän aikaan, mutta tämäkin oli ollut Kapaselle liian aikaisin.

Maanantaina mediaan eteen marssitettu Kapanen myönsi lisäksi, ettei kyse ollut ensimmäisestä kerrasta. Pelaajan itsensä mukaan tämä oli syyllistynyt samanlaiseen huolimattomuuteen farmivuosinaan, silloinkin nykyisen päävalmentajan Sheldon Keefen alaisuudessa.

Raportit Torontosta tosin kertovat, ettei perjantain myöhästyminen olisi ollut ensimmäinen laatuaan NHL:n puolellakaan.

Rangaistuksessa ei siis tuntunut olevan kyse pelkästään perjantain myöhästymisestä. Saamieni tietojen mukaan seuran kärsivällisyys alkaa olla koetuksella lahjakkaan suomalaisnuorukaisen kanssa. Torontosta saadut tiedot toistavat tällä hetkellä samaa kaavaa joka puolelta: Kapasta on kiinnostanut usein käydä kaupungilla katselemassa muutakin kuin nähtävyyksiä.

Suomeksi: maine kovana juhlijana tuntuu tällä hetkellä kiirivän lujaa suomalaisen edellä.

On vaikea sanoa, kuinka paljon Kapasen ympärillä pyörivistä tarinoista on totta, mutta vaikea niiden on nähdä tyhjästäkään syntyneen – eikä nuorten miesten yössä käymisessä sinänsä mitään tuomittavaa ole. Silti juuri nyt kuulostaa siltä, että Kapasen tapauksessa tällä osastolla liikehdintää on ollut hieman liikaa.

Vaikka perjantaina kyse olisikin ollut pommiin nukkumisesta, kokonaisuutena Kapasen lautasella alkaa olla seurajohdon näkökulmasta tiettävästi liikaa. Viime vuonna julkisuuteen ilmestyi Kapasen ja tämän silloisen mielitietyn intiimikuvia. Muutenkin kuopiolaistähden somepeli on ollut viime vuoden aikana melko värikästä ihmissuhdedraamaa.

kasperi kapanen
Kasperi Kapasen ympärillä on riittänyt tapahtumia viime aikoina.Getty Images

Kapasen ympärillä on tapahtunut viime aikoina siihen malliin, että joidenkin lähteiden mukaan tämä on joukkueelle tällä hetkellä vakavasti otettava ongelma.

Eikä vielä ole puhuttu joukkueesta mitään. Kuten Sportsnetin (siirryt toiseen palveluun)Chris Johnston kirjoitti (siirryt toiseen palveluun), Coloradoon menneenä kesänä kaupattu Nazem Kadri ei oikeastaan koskaan saanut kanssapelaajien kunnioitusta kunnolla takaisin menetettyään sen vuonna 2015 hieman samanlaisen tilanteen seurauksena, missä Kapanen on nyt.

Varmasti osin tästäkin syystä Kapanen alleviivasi median edessä haluaan näyttää joukkueelle olevansa tosissaan. Kapanen halusi tehdä selväksi, ettei myöhästymisessä ollut kyse välinpitämättömyydestä. Puhe on kuitenkin halpaa ja sanoilta putoaa painoarvo, jos pelaaja toistaa vuodesta toiseen samoja virheitä.

Puhumattakaan siitä, mitä mahdollinen raikulipojan maine Kapasen seurassa ja pukuhuoneessa nauttimalle arvotukselle tekee.

Kapanen on pelaaja, josta Torontossa pidetään paljon. Leafs ei varmasti mielellään kauppaisi erinomaisen monipuoliseksi kasvanutta laitahyökkääjäänsä, mutta saattaa joutua tekemään niin, mikäli se mielii hankkia joukkueeseen toivomansa laatupuolustajan.

Toisaalta raportit kaupungista kertovat, että seurajohdon mitta alkaa olla täyttymässä. Mikäli muutosta parempaan ei tule, Kapasella tuskin on seurassa pidemmän aikavälin tulevaisuutta. Kapanen on pelannut mukiinmenevän kauden ottaen huomioon vaihtelevan roolin ja Keefen alaisuudessa laskeneen peliajan, mutta kaukalon ulkopuolella suksi ilmeisesti lipsuu liikaa.

Kun vielä muistetaan, että nyt puhutaan Toronto Maple Leafsista, jonka jokaista liikettä seurataan valtavan mediajoukon voimalla suurennuslaseilla, tilanne alkaa olla kriittinen. Viimeistään nyt Kapasen kannattaisi laittaa keskittyminen olennaiseen. Muuten olosta kiekkohullussa kylässä saattaa tulla todella vaikeaa.

Se, että seurajohto ja valmennus lähetti Kapasen selvittämään sotkuaan median eteen yksinään, oli todennäköisesti ensimmäinen viimeinen varoitus.

Lue myös:

Suomalaiset huippuvireessä NHL-kierroksella: Kaksi nollapeliä ja viisi maalia

Valtteri Filppulalle komea merkkipaalu, Detroit kyntää syvällä: "Henkisesti todella raskas kausi"

Kaapo Kakko katkaisi kuukauden kestäneen kuivan kautensa – suomalaisesta tuli Rangersin seurahistorian eniten pisteitä tehnyt 18-vuotias pelaaja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat