Salibandyn maailman parhaat valittu – Suomi menetti viime vuoden ykkössijat länsinaapuriin

Vuoden 2019 paras naispelaaja on Anna Wijk ja miespelaaja Emil Johansson.

Veera Kauppi valittiin viime vuonna maailman parhaaksi. Kuva: Ville Vuorinen / Suomen Salibandyliitto

Ruotsalainen Innebandymagazinet, maajoukkuevalmentajat ja kansainvälinen salibandymedia valitsivat jälleen salibandyn vuoden parhaat pelaajat, ja tällä kertaa palkinnot jäivät Ruotsiin. Vuoden 2019 naispelaaja on Anna Wijk ja miehistä parhaaksi arvioitiin Emil Johansson.

Wijk pokkasi palkinnon jo neljännen kerran urallaan. Edelliset ovat vuosilta 2014-16. Viimeiset kaksi vuotta maailman parhaan naispelaajan paikkaa piteli Suomen Veera Kauppi, joka jäi äänestyksessä nyt toiseksi.

Kauppi iski Suomen pronssimitallin ratkaisseen osuman jatkoerässä. Turnauksessa pelaamassaan neljässä ottelussa Kauppi teki tehot 9+19=19.

Ruotsalaista IKSU:a edustava Kauppi rikkoi viime keväänä Ruotsin pääsarjassa ensin sarjan maaliennätyksen ja myöhemmin piste-ennätyksen. Kauppi nakutteli 26 runkosarjaottelussa tehopisteet 60+31=91.

Ruotsi juhli MM-kisoissa seitsemättä kultaa, ja joukkueen kapteeni Wijk valittiin turnauksen parhaaksi keskushyökkääjäksi.

Tällä kaudella Kauppi on 18 ottelun jälkeen sarjan pistepörssissä toisena 51 pisteellä – Wijk on kolme pistettä edellä.

Vuoden 2019 miespelaaja Johansson on ensimmäinen puolustaja, joka on valittu maailman ykköseksi. Vaikka Johansson pelaa puolustajana, hän on kunnostautunut myös pisteidentekijänä. Falunia edustava Johansson on 24 ottelun jälkeen pistepörssissä kolmantena 51 tehopisteellä.

Viime vuonna historiaa teki Eero Kosonen, ensimmäisenä maalivahtina parhaaksi palkittuna.

Wijk on neljällä nimityksellään naisten ennätyspelaaja, mutta miehissä Mika Kohonen on yltänyt vieläkin parempaan. Kohonen valittiin maailman parhaaksi viisi kertaa: vuonna 2005, ja vuosina 2009-12.

Lue myös: