Olympiajärjestäjät erittäin huolissaan koronaviruksesta – "Viruksen leviäminen voi kaataa kylmää vettä kisahurmoksen päälle"

Koronavirus heittää jo varjon ensi kesän kesäolympiakisojen ylle.

olympialaiset
Toshiro Muto lähikuvassa.
Tokion olympiakisojen järjestelytoimikunnan toimitusjohtaja Toshiro Muto on erittäin huolissaan koronaviruksen leviämisestä. Getty Images

Tokion kesäolympialaisten järjestäjät ovat "erittäin huolissaan" koronaviruksen leviämisestä ja sen mahdollisesta vaikutuksesta kesän kisoihin. Järjestelytoimikunnan toimitusjohtaja Toshiro Muto toivoo, että virus "hävitetään niin nopeasti kuin mahdollista".

– Olemme erittäin huolissamme siitä, että viruksen leviäminen voi kaataa kylmää vettä kisahurmoksen päälle, Muto sanoi keskiviikkona BBC:n ja CNN:n mukaan.

Torstaiaamuun mennessä Kiinassa oli raportoitu 560 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, joista suurin osa viruksen levinneisyyden ydinalueella Hubein maakunnassa. Koko maassa on vahvistettu ainakin 27 300 tartuntaa. Kiinan ulkopuolella kaksi ihmistä on kuollut virukseen, yksi Hongkongissa ja yksi Filippiineillä.

Kiinassa on peruttu tai siirretty useita urheilutapahtumia viruksen takia. Muun muassa Nankingiin aiotut yleisurheilun MM-hallikisat siirtyivät vuodella.

Lue myös:

Kiinalaisviranomaiset suosittavat Shanghain F1-kisan perumista – myös uutuuskilpailu saattaa olla vaarassa

Koronavirus estää dopingtestit Kiinan alueella

Yleisurheilun halli-MM-kilpailuja ei järjestetä tänä vuonna – koronavirus syynä

Suomalaisvalmentaja näki, kuinka miljoonakaupunki Peking hiljeni koronaviruksen tieltä kahdessa päivässä – kasvomaskeista tuli kaikille pakollisia ja lämpö mitattiin ravintolan ovella

Lukuisat Kiinassa järjestettävät urheilutapahtumat ovat vaarassa leviävän koronaviruksen takia – Japanin tartunnat eivät huolestuta: "En lähtisi vielä maalailemaan olympialaisten peruuntumista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat