Suora

  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 1. osakilpailu, Hell RX

Olympialaiset näkyvät Ylen kanavilla vuoteen 2024 asti – myös hiihtolajien maailmancupeista uusi sopimus

Olympialaiset ja Itävallassa järjestettävät hiihtolajien maailmancupit nähdään Ylen kanavilla vuoteen 2024 asti.

olympialaiset
tokio 2020
Tokiossa juhlistettiin kesän olympiakisoja ilotulituksin tammikuussa.Getty Images

Yle on solminut merkittäviä urheilun esitysoikeussopimuksia pitkälle tulevaisuuteen. Olympialaiset nähdään Ylen kanavilla vuoteen 2024 asti.

– Yle haluaa jatkossakin välittää kotikatsomoihin suomalaisille merkittäviä urheiluhetkiä isoista arvokisoista. Olympialaiset ovat urheilun aatelia ja olen hyvin iloinen siitä, että ne näkyvät ja kuuluvat jatkossakin Ylen kanavilla. Teemme niistä laadukasta ja monipuolista sisältöä ja yhteisiä elämyksiä kaikille suomalaisille, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on myynyt olympialaisten mediaoikeudet Euroopassa vuoteen 2024 saakka Discovery Communicationsille, jonka kanssa Yle on nyt jatkanut sopimusta. Sopimus sisältää Pekingin talviolympialaiset 2022 ja Pariisin kesäolympialaiset 2024. Miesten ja naisten jääkiekko eivät kuulu olympiasopimuksen piiriin.

– Olympiakisojen jatko Ylen kanavilla on hieno uutinen. Ensi kesänä tarjoamme Tokion olympialaisista suomalaisille tuhdin kattauksen kaikissa julkaisukanavissa, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kertoo.

Lisäksi Itävallassa järjestettävät hiihtolajien maailmancup-kilpailut nähdään Euroopan yleisradioliitto EBU:n solmiman sopimuksen ansiosta Ylen kanavilla vuoteen 2024 asti.

Itävallan kilpailuja koskeva sopimus takaa, että Yle välittää joka kaudella yli 30 hiihtolajien maailmancup-kisaa eri lajeissa. Mukana on muun muassa yhdistettyä, lumilautailua, alppihiihdon klassikkokilpailuja sekä Keski-Euroopan mäkiviikon Itävallassa hypättävät osakilpailut. Kaikki hiihtolajien maailmancupit näkyvät Ylen kanavilla kevääseen 2021 saakka.

Tulevana kesänä Ylen kanavat täyttyvät olympialaisten lisäksi muun muassa jalkapallon ja yleisurheilun EM-kisoista.

– Luvassa on poikkeuksellisen kiinnostava urheilukesä. Samaan aikaan rakennamme tulevien vuosien kattausta, Palonen sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat