Veikkausliigaan noussut Haka värväsi Eero Markkasen – "Fyysiset ominaisuudet ovat kaikkien tiedossa"

Markkasen sopimus valkeakoskelaisseuran kanssa on yksivuotinen.

Eero Markkanen Dynamo Dresdenin paidassa 2017. Kuva: AOP

Veikkausliigaan noussut FC Haka on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen hyökkääjä Eero Markkasen kanssa. Markkanen, 28, esiteltiin Hakan tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Markkanen on ollut ilman seuraa viime syksystä lähtien. Viimeksi hän on pelannut Indonesian pääsarjaa PSM Makassarin paidassa. Lähes kaksimetrisellä Markkasella on tilillään 17 A-maaottelua Huuhkajien paidassa.

– On hienoa, että Eero valitsi meidät. Eeron fyysiset ominaisuudet ovat kaikkien tiedossa, ja nyt yritämme kehittää hänen kokonaisvaltaista pelaamistaan, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio sanoi tiedotteessa.

Jyväskyläläislähtöinen Markkanen sai siirron JJK:sta tukholmalaiseen AIK:hon kaudeksi 2014. Vahvat peliesitykset vakuuttivat Real Madridin, joka hankki Markkasen kakkosjoukkueeseensa kesken kauden. Markkasta valmensi Espanjassa Real Madridin nykyinen päävalmentaja Zinedine Zidane.

Markkasen entisiä seuroja ovat myös saksalainen Dynamo Dresden, tanskalainen Randers ja ruotsalainen Dalkurd. Suomessa Markkasen edellinen seura oli RoPS.

Haka voitti viime kaudella Ykkösen ylivoimaiseen tyyliin ja palasi Veikkausliigaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Toimitusjohtaja Olli Huttunen on uuteen hankintaan tyytyväinen.

– Olen kyllä liekeissä Eero Markkasen tulosta joukkueeseemme. Olemme hakeneet pelaajia, jotka haluavat urallaan eteenpäin tai hakevat uutta potkua uralleen. Eero sopii erittäin hyvin tähän kastiin, Huttunen totesi.

Juttua päivitetty kello 13.54: Lisätty kommentteja.

Lue myös: