Draamaa Italian ampumahiihtomaajoukkueessa MM-kotikisojen alla: Lisa Vittozzi syyttää joukkuetoveriaan Dorothea Wiereriä ja valmennusjohtoa maailmancupin voiton menetyksestä

Dorothea Wierer jätti viime vuoden ampumahiihdon MM-kisojen viestin väliin terveydellisten syiden takia. Joukkuetoveri Lisa Vittozzi väittää toista.

ampumahiihto
Lisa Vittozzi Dorothea Wierer
Lisa Vittozzi ja Dorothea Wierer hymyilivät leveästi yhteiskuvassa viime vuonna Anterselvan maailmancup-osakilpailun jälkeen.AOP

Italialainen ampumahiihtäjä Lisa Vittozzi kritisoi yllättäen julkisesti joukkuetoveriaan Dorothea Wiereriä ja Italian maajoukkueen valmennusjohtoa MM-kotikisojen alla. Ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailut alkavat Anterselvassa ensi torstaina.

Italialaislehti Messagero Venetolle antamassaan syntymäpäivähaastattelussa (siirryt toiseen palveluun) 25 vuotta täyttänyt Vittozzi avautui viime vuoden Östersundin MM-kisojen viesteihin liittyvistä tapahtumista.

Wierer vetäytyi Östersundissa viestikilpailusta vedoten terveydellisiin syihin. Vittozzi väittää asian olleen toisin.

– Wierer jätti viestin väliin levätäkseen seuraavan päivän henkilökohtaista kilpailua varten. Hän sai valmentajien suostumuksen siihen, Vittozzi kertoo haastattelussa.

Viestin jälkeisenä päivänä Wierer juhli yhteislähtökilpailun maailmanmestaruutta. Vittozzi oli kisan kahdeksas.

– Minunkaan ei olisi pitänyt kilpailla siinä viestissä, Vittozzi toteaa.

"Emme ole Dorothean kanssa ystäviä"

Östersundin MM-kisojen aikaan molemmat italialaisnaiset taistelivat vielä maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Vittozzi kertoo, että MM-kisojen tapahtumat vaikuttivat hänen loppukautensa kilpailuihin.

– Nämä tapahtumat todella horjuttivat loppukauttani, Vittozzi sanoo.

Wierer voitti maailmancupin kokonaiskilpailun Vittozzin ollessa toinen.

– Emme ole Dorothean kanssa ystäviä. Harjoittelemme yhdessä ja kunnioitamme toisiamme. Kun emme kilpaile maajoukkueelle, olemme kilpakumppaneita, Vittozzi sanoo.

Maajoukkueen valmentaja Fabrizio Curtaz kertoi Fondo Italialle (siirryt toiseen palveluun), ettei Vittozzin avautuminen tullut hänelle yllätyksenä. Curtaz kuitenkin vakuuttaa, että Wiererin Östersundin MM-kisojen viestistä vetäytymisen takana olivat terveydelliset syyt.

– Lisa on urheilija, ei lääkäri. Hän ei pysty arvioimaan joukkuetoverinsa terveydentilaa. Yritimme saada Dorotheaa kuntoon viestiä varten viimeiseen saakka. Hän olisi kyllä halunnut kisata, Curtaz sanoo.

Italian maajoukkue on tällä hetkellä Obertilliachissa MM-kisojen valmistautumisleirillä. Curtaz vakuuttaa joukkuehengen olevan kunnossa.

– Tunnelma on hyvä, koska olemme tehneet kovasti töitä parhaalla mahdollisella tavalla. Nämä ovat niitä asioita, joilla on merkitystä, Curtaz toteaa.

Yle näyttää ampumahiihdon MM-kisat kanavillaan. Kisat alkavat torstaina 13. helmikuuta sekaviestillä.

Päivitetty 8.2. klo 16.07. Korjattu juttuun tieto, että ampumahiihdon MM-kilpailut alkavat ensi torstaina eikä perjantaina. Samalla lisätty jutun loppuun ohjelmatietoja.

Lue myös:

Ruotsalaiset ampumahiihtäjät eivät olleet tervetulleita – joutuivat vaihtamaan hotellia ensi viikon MM-kisoihin

Ampumahiihtoliitto valitsi odotetun kuusikon MM-kisoihin, viesteihin kaivataan vielä lisää urheilijoita

MM-kisat ovella ja ilmassa kysymysmerkkejä – Kaisa Mäkäräinen lyttäsi kisojen aikataulun jo nyt: "Se ei ole täysin tasapuolinen"

Lähteet: Messagero Veneto, Ski-Nordique, Fondo Italia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat