Suora

  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 5. osakilpailu
  • "Uskalla olla oma itsesi!" - lukihäiriö ja ADHD eivät ole estäneet Ronja Savolaista matkalla olympia- ja MM-menestykseen
  • Urheiluruutu

Naisleijonien EHT-ottelu pelataan Eksjön “peltipurkissa”, jossa NHL-taso jää julisteisiin – “Ei tämä mikään uusi juttu ole”

Naisleijonat kohtaa perjantaina Sveitsin hallissa, jossa koppitilat sijaitsevat viereisen uimahallin kellarikäytävällä.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue
Naisleijonat Eksjössä
Katso video kuvaa klikkaamalla.

EKSJÖ. Naisleijonat pelaa perjantai-illan EHT-ottelunsa Eksjön jäähallissa, joka Noora Rädyn twiitin jälkeen tunnetaan ”peltipurkkina”.

Peltipurkin koristeena ovat lukuisat NHL-puolustaja Niklas Hjalmarssonin julisteet. Nykyisin Arizonassa pelaava Hjalmarsson on tuonut Stanley Cupin kolmesti piskuiseen kotikaupunkiinsa.

NHL-yhteys on kuitenkin vain mauste olosuhdesopassa, jossa nyt Naisleijonatkin ovat mukana. Naisten turnauksille ei löydy Ruotsissa innokkaita järjestäjiä jonoksi asti ja tästä syystä Eksjö ja Tranås ovat tällä kertaa EHT-finaalien näyttämönä.

Suomen joukkue joutuu reippailemaan Eksjössä jään puolelle viereisen uimahallin kellarikäytävältä, jossa koppitilat sijaitsevat. Happihypyt jäävät onneksi perjantaihin, sillä lauantain ottelunsa joukkue pelaa jo astetta isommalla näyttämöllä, Tranåsin hallissa.

– Ei tämä mikään uusi juttu ole, mutta tietenkin sitä odotti enemmän. Kaikki muut olosuhteet ovat hyvin, mutta tämä jäähalli on vähän eri materiaalia, Naisleijonien puolustaja Ronja Savolainen sanoi Yle Urheilulle ja myönsi, ettei edes tiennyt, että Eksjön kaltainen paikka on olemassa.

– Tietysti on kiva näyttää jääkiekkoa paikkakuntalaisille, mutta kyllä paikkojen pitää olla vähän parempia. Etenkin jos halutaan, että naisjääkiekko nousee niin korkealle, että kaikki haluaisivat nähdä sitä.

Tranåsin jäähalli
Tranåsin jäähallissa pukukopit löytyvät hallin puolelta.Sari Sirkkiä-Jarva / Yle

Savolainen on päässyt otsikoihin Ruotsin naiskiekkokeskusteluissa. Keväällä hän kritisoi Ruotsin jääkiekkoliiton panostusta naisten SDHL-liigaan, ja vuodenvaihteessa hän antoi kommenttinsa myös liittyen naiskiekkoilijoiden palkkatasoon.

– Minä nyt olen tällainen, joka muutenkin aina avaa suunsa kaikessa. Minulla ei ole mitään väliä. Voin ottaa kritiikit itselleni, kestän kyllä, Savolainen sanoo.

Lue myös:

Naisleijonat avasi Ruotsin turnauksen voitolla – Saksan maalivahti torjui 47 kertaa

Vasta 18-vuotias Kiira Yrjänen tappelee paikasta Naisleijoniin ja jopa MM-kisoihin – "Jos vain uskaltaa ottaa käsijarrun päältä eikä aseta itselleen henkisiä esteitä"

EHT-turnauksissa kompastelleet Naisleijonat lähtevät voittamaan Ruotsin turnausta: "Olemme poteneet menestyskrapulaa tiedostamattamme"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat