Suora

  • Urheiluruutu

Viranomaiset: Kobe Bryantia kuljettaneessa helikopterissa ei merkkejä moottoriviasta

Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta NTSB julkaisi perjantaina alustavan raportin siitä, mitä helikopteriturmasta on saatu toistaiseksi selville.

NBA
Helikopteri
NTSB:n tutkijat ovat keränneet huomattavan määrän todisteita turmapaikalta.Jose Romero / AFP / Lehtikuva

Entisen koripallotähden Kobe Bryantin ja kahdeksan muun ihmisen hengen vieneen helikopterionnettomuuden tutkinnassa ei ole paljastunut merkkejä moottoriviasta. Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta NTSB kertoi asiasta perjantaina alustavassa raportissaan.

Muun muassa Bryantia ja hänen 13-vuotiasta tytärtään kuljettanut helikopteri joutui onnettomuuteen kaksi viikkoa sitten sunnuntaina Los Angelesin länsipuolella. Kaikki kyydissä olleet ja kuljettaja kuolivat.

– Kaikki helikopterin merkittävät komponentit sijaitsivat hylyn alueella. Pää- ja takaroottorikokoonpanojen tarkastuksessa havaittiin vaurioita, jotka olivat yhdenmukaisia moottorin pyörimisen kanssa onnettomuushetkellä. Katsottavissa olleissa moottoriosissa ei ollut merkkejä sisäisistä vioista tai katastrofaalisista häiriöistä, NTSB kertoi raportissaan.

Perjantainen raportti oli yhteenveto siitä, mitä asiasta on saatu selville toistaiseksi. Onnettomuuden syytä selvittävän loppuraportin valmistumisen odotetaan kestävän vähintään vuoden. Tutkinnan kohteena on esimerkiksi sumuinen sää ja sen mahdollinen vaikutus onnettomuuteen.

– Tutkijamme ovat jo kehittäneet huomattavan määrän todisteita tämän traagisen onnettomuuden olosuhteista, NTSB:n puheenjohtaja Robert Sumwalt kommentoi.

– Olemme vakuuttuneita, että pystymme selvittämään syyn ja siihen vaikuttaneet tekijät, jotta voimme antaa jatkossa turvallisuussuositukset, joilla voi estää tällaisten onnettomuuksien toistumisen, Sumwalt jatkoi.

Lue myös:

Kobe Bryantille järjestetään julkinen muistotilaisuus – päivämäärä symboloi koripallolegendan ja tämän tyttären pelinumeroita

Tätä ei kannata urheiluväen jättää väliin – koripallosuuruus Kobe Bryantia muistellaan kahdella dokumentilla

Los Angelesissa työskentelevä suomalaislentäjä analysoi Kobe Bryantin kuolemaan johtanutta turmaa: "En koskaan itse lähtisi sinne lentämään, jos ei ole hyvä näkyvyys"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat