1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. alppihiihto

Tämä alppihiihdon norjalaistähden yksinkertainen virhe kertoo, miten miesten voittotaisto on muuttunut: “Brutaali laji”

Alppihiihdon maailmancupissa kokonaiskisaa ja pujottelucupia johtava Henrik Kristoffersen laski ulos Chamonix'n pujottelussa. Sillä voi olla suuret seuraukset.

Alppihiihdon kokonaiscupin johtajalle kohtalokas virhe – katso tilanne
Alppihiihdon kokonaiscupin johtajalle kohtalokas virhe – katso tilanne

Alppihiihdon maailmancupin miesten pujottelukisa Ranskan Chamonix’ssa sai heti uutta jännitettävää, kun kolmantena startannut Norjan supertähti Henrik Kristoffersen joutui keskeyttämään. Kristoffersen teki yksinkertaisen virheen radan loppuvaiheilla.

– Kristoffersen yrittää liian kovaa ja sisäsuksi karkaa väärälle puolelle neulansilmässä, asiantuntija Marcus Sandell kommentoi tv-lähetyksessä.

Uloajosta voi muodostua todella dramaattinen. Virhe oli Kristoffesenilta kauden ensimmäinen todellinen epäonnistuminen. Norjalainen voi menettää kokonaiscupin ja pujottelucupin kärkipaikan tämän päivän jälkeen. Jos Ranskan Alexis Pinturault ja Sveitsin Daniel Yule ovat kisan lopuksi kolmen parhaan joukossa, Kristoffersen menettää kärkipaikat kummassakin cupissa. Pinturault on kokonaiscupissa 55 pistettä perässä ja Yule pujottelucupissa 57 pistettä Kristoffersenia jäljessä.

– Tämä oli varmasti kova pettymys Kristoffersenille. Varmasti hän on vihainen itselleen, selostaja Jouni Pellinen sanoi.

Kärkilaskijoiden jälkeen Yule johtaa kisaa 1. kierroksella.Pinturault on neljäntenä ja 0,48 sekuntia Yulen takana. Väliin mahtuvat Ranskan Clement Noel ja Italian Stefano Gross. Jälkimmäinen on kolmantena vain 0,01 sekunnin edellä Pinturault’hon.

Sandellin mukaan Kristoffersenin ulosajon mahdolliset kovat seuraukset kertovat miesten maailmancupin voittokamppailun muutoksista. Viime kauden jälkeen lopettanut itävaltalainen Marcel Hirscher ei ole enää mukana dominoimassa.

– Nyt Hirscherin pelistä poistumisen jälkeen taistelu on muuttunut ihan erilaiseksi, Sandell totesi.

– Tämä on brutaali laji. Kisataan monta kisaa kauden aikana, eikä ole varaa virheisiin. Kristoffersenilla on ollut välillä ailahtelevia laskuja, mutta on noussut toisella kierroksella.

Kristoffersen selvisi kuitenkin säikähdyksellä, kun sekä Pinturault että Yule laskivat myös toisella kierroksella ulos. Clement Noel pääsi juhlimaan Chamonix'ssa voittoa ja nousi vain kahden pisteen päähän Kristoffersenista pujottelucupissa.

Päivitetty kello 19.39. Lisätty toisen kierroksen tulokset.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Katso tallenne: Mäkikilpailu päätti talvilajien vilkkaan kisapäivän