1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Leijonat

Tshekki kaatoi Leijonat jälleen – Zohornan veljeskatras järjesti voittomaalin, katso maalikooste

Suomi taipui Ruotsin EHT-turnauksen toisessa ottelussaan Tshekille.

Tshekki jälleen liian kova pala Leijonille – Zohornan veljeskatras järjesti voittomaalin
Tshekki jälleen liian kova pala Leijonille – Zohornan veljeskatras järjesti voittomaalin

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päiväpeli Tukholman Globenissa päättyi 1–3-tappioon Tshekille. Ruotsin EHT-turnauksen toisessa ottelussa Leijonat ei esiintynyt niin vahvasti kuin Venäjää vastaan torstaina Helsingissä.

Suomen huolimaton pelaaminen toi Tshekille avausmaalin neljän minuutin pelin jälkeen. Arttu Ruotsalainen menetti kiekon ylivoimalla omalla puolustusalueella ja Roman Horak kuittasi iskemällä kiekon verkkoon Lassi Lehtisen selän taakse. Ottelu oli 20-vuotiaalle Lehtiselle ensimmäinen A-maajoukkueessa.

1–0-johto ei kestänyt kauaa, ja ensimmäisen erän puolivälissä Jere Karjalainen tälläsi 1–1:een Julius Junttilan tarjoilusta. Erä oli tasaista vääntöä, jossa maalipaikat olivat vähissä.

Toisessa erässä sama meno jatkui, mutta erän viimeisillä sekunneilla Tshekki siirtyi uudestaan johtoon. Zohornan veljeskatraan Hynek ja Radim syöttivät ja Tomas viimeisteli.

– Ei se tempo ole hirveästi lisääntynyt. Puolivaloilla tuli vedeltyä, Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta kommentoi ottelua toisen erän lopulla.

Suomelle tarjottiin kolmannen erän lopussa hyvä mahdollisuus tasoitukseen ylivoimalla, mutta Hynek Zohorna löi loppuniitin tyhjään maaliin.

"Ylivoimaan kaatui tänään"

Suomen maajoukkueeseen tauon jälkeen palannut Jori Lehterä kertoi ottelun jälkeen, että voitto jäi piippuun huonon erikoistilannepelaamisen takia.

– Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli vaikea, muuten oli tasaista peliä. Ylivoimaan kaatui tänään. Oma pelaaminen oli sellaista perustekemistä, mutta pitää vielä parantaa.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen linjasi, että muutoksia sunnuntain Ruotsi-peliin on tulossa.

– Ei lähtenyt tänään kulkemaan. Toinen maali omiin oli hyvä esimerkki huonosta kamppailupelaamisesta. Siinä pitää parantaa. Viisi tänään huilannutta pelaajaa tulee huomenna kehiin, päävalmentaja alleviivasi.

Suomi pääsi ottelussa pelaamaan ylivoimaa kahdeksan minuuttia. Tshekin maalilla Dominik Furch torjui 21 kertaa. Lassi Lehtinen venyi kiekon tielle 18 kertaa.

Aiemmin tällä kaudella Suomi oli hävinnyt Tshekille kaksi kertaa EHT-jäillä.

Yle Areenasta voit illalla katsoa suorana, kun isäntämaa Ruotsi kohtaa Venäjän. Pääset Areenan linkkiin tästä.

Lisätty Lehterän ja Jalosen kommentit kello 16.11.

Lue myös:

Hieraisitko silmiäsi? Veljeskolmikko kiusasi Leijonia ja aiheutti eriskummallisen tilasto-oikun teksti-tv:lle

Jukka Jalonen teki muutoksia – Leijonat tällä kokoonpanolla Tshekin kimppuun

Leijonien tehokas alku liikaa Venäjälle – puolustuspeli Suomen ilonaihe