Suora

  • Elävä arkisto esittää

Armand Duplantis hyppäsi seipään maailmanennätyksen! Ruotsalaisihme paransi vanhaa ME-tulosta sentillä

Armand Duplantis hyppäsi uudeksi maailmanennätykseksi 617.

yleisurheilu
Armand Duplantis
Armand Duplantis hyppäsi maailmanennätyksen.AOP

Ruotsalainen Armand Duplantis on rikkonut seipään maailmanenätyksen yleisurheilun kansainvälisissä hallikilpailuissa Puolan Torunissa. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 617.

Duplantis, 20, ylitti maailmanennätyskorkeuden toisella yrityksellään ja juoksi häkeltyneenä katsomoon halaamaan äitiään. Aiempi ennätys 616 oli ranskalaisen Renaud Lavillenien nimissä. Ruotsalainen ylitti korkeudet 552, 572, 592 ja 601 ensimmäisillään.

– Tämä on jotain sellaista, jota olen halunnut 3-vuotiaasta lähtien. Edessä on iso vuosi, ja tämä on hyvä tapa aloittaa se, Duplantis sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ruotsalaiset ottivat Torunin seiväskisassa kaksoisvoiton, sillä Melker Jacobsson jakoi toisen sijan Yhdysvaltain Matthew Ludwigin kanssa tuloksella 552.

Lempinimeä "Mondo" kantava Duplantis yritti maailmanennätyskorkeutta edellisen kerran tiistaina Düsseldorfissa, mutta pudotti riman kaikilla hypyillään. Ulkoradoilla ruotsalainen on ylittänyt parhaimmillaan 605.

Duplantis on syntynyt ja varttunut Yhdysvalloissa. Hänen isänsä ja valmentajansa, yhdysvaltalainen Greg Duplantis oli myös huipputason seiväshyppääjä.

Lue myös:

Ruotsin uusi ME-ihme Armand Duplantis oli jo 7-vuotiaana maailman paras – ihmelapsi "Mondo" kertoi Ylelle vuonna 2018 mielenkiintoisesta monikansallisesta taustastaan

Neziri sivusi hallissa SE-aikaa – Hurske myös hyvässä vauhdissa

Duplantis ylitti kuusi metriä ja teki hyvän yrityksen korkeudesta 617 – Reetta Hurske aitoi kuudenneksi Düsseldorfissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat