Rene Rinnekangas taas nelostilalla – jäi vaivaiset 0,34 pistettä pronssisijasta

Yhdysvaltojen Copper Mountainilla laskettiin lauantaina Dew Tourin miesten slopestylen kilpailu, jossa Rene Rinnekangas sijoittui neljänneksi.

Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen Copper Mountainilla lasketun Dew Tourin miesten slopestylen kilpailun voitti Yhdysvaltojen Red Gerard.

Ensimmäisellä laskullaan Rene Rinnekangas sai 76 pistettä ja hän oli kuudentena ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toiselle kierrokselle suomalainen paransi laskuaan huomattavasti ja Rinnekankaan omintakeiset sekä luovat laskulinjat toivat hänelle 93,66 pistettä sekä siinä vaiheessa toisen sijan Yhdysvaltojen Brock Crouchin ollessa johdossa pistein 95,66.

Rinnekangas oli pitkään toisena, kunnes Red Gerard pudotti hänet kolmannelle sijalle pisteillä 97,33. Rinnekangas oli pronssimitalissa kiinni kilpailun loppuun saakka, mutta kolmas sija vaihtui neljänteen kilpailun viimeisen laskijan, Norjan Ståle Sandbechin, laskun jälkeen. Sandbechin ja Rinnekankaan piste-ero oli ainoastaan 0,34 pistettä tuomareiden antaessa Sandbechille 94,0 pistettä.

Tuulisen kelin Rinnekangas koki haastavaksi mutta oli silti tyytyväinen sijoitukseensa:

– Oli kyllä tosi haastava keli ja tuuli vaikutti aika paljon porukan vauhteihin ja toi epävarmuutta kaikkien laskemiseen. Kaksi laskua sain pystyyn, vähän erilaisia kuin mitä olin miettinyt mutta lähti ihan ok ranit. Ei ollut tarkoitus tehdä noita temppuja, mutta tuomarit tykkäsivät vähän erilaisesta, joka on kiva huomata, Ihan hyvä fiilis tästä tuli.

– Kolme kertaa nelossija nyt putkeen tässä alla, mutta ei se huonosti tietenkään ole. Pitää olla fiiliksissä, että tänne on edes päässyt, Rinnekangas totesi.

Dew Tour jatkuu sunnuntaina naisten slopestylellä, jossa laskee Enni Rukajärvi.