1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Carolinan suomalaistrio maalivireessä – Sebastian Aholle jo kauden 30. maali voittolaukauskisaan päättyneessä trillerissä

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho ja Erik Haula olivat tärkeässä roolissa voitokkaassa ottelussa Vegasia vastaan. (Kuvalähde: Viasat)

Carolinan suomalaiskolmikko onnistui maalinteossa
Carolinan suomalaiskolmikko onnistui maalinteossa

Carolina Hurricanes kukisti voittolaukauskilpailun päätteeksi Vegas Golden Knightsin maalein 6–5 jääkiekon NHL:ssä. Carolinan kolmesta ensimmäisestä maalista vastasivat suomalaistähdet Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho ja Erik Haula.

Katso suomalaiskolmikon maalit jutun pääkuvaa klikkaamalla! (Kuvalähde: Viasat)

Ensimmäisenä maalinteon makuun pääsi Teräväinen, joka iski vierasjoukkueelle 1–2-kavennusmaalin avauserän lopussa Sebastian Ahon syötöstä. Toisessa erässä Vegasin Shea Theodore vei kuitenkin isännät 3–1-johtoon.

Runsasmaalinen ja trillerimäinen päätöserä alkoi Sebastian Ahon osumalla, tällä kertaa syöttäjäksi kirjattiin puolestaan Teuvo Teräväinen.

Maali oli suomalaispelaajien maalipörssiä johtavalle Aholle 30:s, mikä sivuaa hänen viime kaudella asettamaansa yhden kauden maaliennätystään.

Kuitenkin vain alle minuuttia myöhemmin Vegas kasvatti johtonsa 4–2:een ja Carolina joutui jälleen kahden maalin takamatkalle.

Carolinan kiri sai alkunsa, kun Erik Haula iski 3–4-kavennusmaalin ylivoimalla neljän minuutin pelin jälkeen päätöserässä. Hetkeä myöhemmin joukkuetoveri Haydn Fleury tasoitti pelin ja Martin Necas vei Carolinan johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa.

Vegasin Cody Eakin onnistui vielä paria minuuttia myöhemmin tasoitusmaalin teossa ja siirsi ratkaisun jatkoajalle tilanteessa 5–5.

Maalittoman jatkoajan jälkeen voitto ratkottiin rangaistuslaukauskilpailussa. Carolinan ensimmäinen laukoja Teräväinen epäonnistui, mutta Carolina voitti ottelun Andrei Svechnikovin ja Justin Williamsin onnistuneilla osumilla.

Tunteikas paluu entiseen kotihalliin

Vierasottelu juuri Las Vegasissa oli Erik Haulalle erityisen merkityksellinen, sillä vielä viime kaudella hän pelasi joukkueessa ennen siirtoaan Carolinaan. Nevadalaisyleisö otti suomalaisen vastaan lämpimästi.

– Kyllä siinä tunteet olivat pinnassa. Tämä paikka on minulle tosi erityinen, kun täältä on tietysti niin paljon hyviä muistoja. Pääsin eilen vielä menemään vanhaan kotiinikin yöksi. Ihan kiva, Haula naurahti ottelun jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Myös Sebastian Aho huomasi Vegasin hallin tunnelman lauantain ottelussa.

– He ovat hyviä kotiyleisönsä edessä. Hirveä mekkala, josta he saavat hyvän kotiedun. Iso voitto meille, Aho sanoi.

Teuvo Teräväinen iloitsi "taisteluvoitosta", jossa hän teki yhden maalin ja kirjautti yhden syöttöpisteen. Hän nousi suomalaispelaajien pistepörssin kärkimiehen Aleksander Barkovin kanssa tasapisteisiin, 54:ään. Teräväisellä on syöttöjä (42) enemmän kuin kellään muulla suomalaispelaajalla.

– Aika erikoinen ottelu. Tiesimme, että he tulevat kovaa ja tekivätkin pari maalia. Tultiin vähän takaa-ajoasemassa koko peli, mutta aika hyvin saimme taisteltua ja käännettyä peli, Teräväinen sanoi.

Päivitetty kello 12:35: Lisätty Carolinan suomalaispelaajien kommentit.

Lue myös:

Laineen maalivainu ollut viime aikoina kohdillaan, Granlund ja Aho iskivät voittomaalit

Suomalaiset huippuvireessä NHL-kierroksella: Kaksi nollapeliä ja viisi maalia

Suomalaisten maalipörssiä johtava Sebastian Aho osui, Carolina voitti rankkareilla – "Se oli erittäin hyvä jääkiekko-ottelu"