Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Nuori suomalaisgolfari nousi historiallisen nopeasti kymmenen parhaan joukkoon Euroopan kiertueella – "Voittoa haetaan tältä kaudelta"

21-vuotias Sami Välimäki nousi hienosti seitsemänneksi golfin Euroopan kiertueen osakilpailussa Australiassa.

golf
Sami Välimäki
Sami Välimäki pääsi kymmenen parhaan joukkoon uransa viidennessä Euroopan kiertueen kilpailussa.Getty Images

21-vuotias Sami Välimäki on sijoittunut jaetulle seitsemännelle sijalle golfin Euroopan kiertueen osakilpailussa Australiassa. Välimäki pelasi sunnuntaina tuloksen 69 (–3) ja paranteli sijoitustaan kovassa seurassa.

Välimäki pelasi sunnuntaina aiempien päivien tavoin tasaisesti: tuloskorttiin kirjattiin neljä birdieä ja yksi bogi. Koko nelipäiväisen urakan lopputulokseksi Välimäki kirjautti –11.

Viikon huippusuoritukset eivät tulleet Nokia River Golfia kotimaassa edustavalle golfarille täysin yllätyksenä.

– Peli on ollut jo pitemmän aikaa hyvässä kunnossa. (Tammikuun kilpailussa) Etelä-Afrikassa oli jo merkit, että kohta voisi tulla hyvää sijoitusta. Täällä sitten onnistui viikonloppunakin, se oli hyvä juttu, puhelimitse Australiasta tavoitettu Välimäki kertoo Yle Urheilulle.

Välimäki on kaikkien aikojen nuorin Euroopan kiertueelle kortin saanut suomalaispelaaja. Australian turnaus oli hänelle vasta viides Euroopan kiertueen turnaus.

– Olen nauttinut tosi paljon. On aina ollut unelma, että pääsee pääkiertueelle pelaamaan. Nämä on isompia kisoja, ja täällä rupeaa olemaan jo katsojiakin, joten on hienoa pelata, Välimäki sanoo.

"Voittoa haetaan tältä kaudelta"

Koskaan aiemmin kukaan suomalaispelaaja ei ole noussut kymmenen parhaan joukkoon näin nopeasti kiertuedebyyttinsä jälkeen.

Välimäen kausi jatkuu Omanissa parin viikon päästä, ja sen jälkeen ohjelmassa ovat Qatarin ja Kenian kilpailut. Golfari toivoo, että varmat otteet ovat jatkuakseen, eikä hän arkaile kertoa kirkkainta tavoitettaan.

– Voittoa haetaan tältä kaudelta. Voitto olisi tärkeä siinä mielessä, että saisi tuon kategorian paremmaksi, marraskuussa karsintojen kautta korttinsa Euroopan kiertueelle lunastanut urheilija kertoo.

Etelä-Australian Geelongissa käyty kilpailu sujui viimeiseen päivään asti australialaiskomennossa. Voiton vei isäntämaan 21-vuotias Min Woo Lee tuloksella –19 ennen Uuden-Seelannin Ryan Foxia (–17).

Kolmannen sijan jakoivat Ranskan Robin Sciot-Siegrist sekä Australian Marcus Fraser ja Travis Smyth yhteistuloksella –14.

Lue myös:

Matilda Castrenin uran ensimmäinen LPGA-turnaus päättyi karsiutumiseen päätöskierrokselta

Ensi kaudella Euroopan kiertueella pelaavan 21-vuotiaan suomalaisgolffarin tavoitteet korkealla: "Viiden vuoden sisällä pitäisi olla maailman 20 parhaan joukossa"

Suomi sai uuden pelaajan golfin Euroopan kiertueelle – Sami Välimäki sai kortin kaikkien aikojen nuorimpana suomalaispelaajana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat