Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Seiväshypyn ME:n taivuttanut Armand Duplantis oli jättää Puolan ME-kisan välistä: "Hän oli saanut Puolasta huonoja kokemuksia aiemmin"

Armand Duplantis ei ollut halukas lähtemään Puolan kansainvälisiin hallikilpailuihin aiemmin tällä viikolla, mutta Duplantisin äiti sai urheilijan mielen muuttumaan.

Armand Duplantis
Armand Duplantis
Armand Duplantis tuuletti villisti uutta ME-tulosta.Getty Images

20-vuotias Armand Duplantis taivutti seiväshypyn uudeksi maailmanennätykseksi 617 Puolan Torunissa lauantaina illalla. Duplantisin kunto oli kaikkien tiedossa, koska ruotsalaissensaatio oli jo tällä viikolla aiemmin hätyytellyt samaa korkeutta Saksassa.

Ruotsalaisen Aftonbladetin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) Duplantisin isovanhemmat paljastavat, että Puolan reissu oli jäämässä väliin. Duplantisin äiti Helena Duplantis sai kuitenkin urheilijan pään käännettyä.

– Saksan kisan jälkeen vaikutti siltä, että hän ei edes halunnut lähteä Puolaan. Hänen äitinsä Helena sai kuitenkin Armandin mielen muuttumaan. Hän oli saanut Puolasta huonoja kokemuksia aiemmin. Armand oli ollut huonossa hotellissa, missä ei ollut puhtaita pyyhkeitä ja ruoka oli pahaa, hänen isoäiti Ingrid kertoo.

Duplantisin Puolan matka sai kuitenkin onnellisen päätöksen. 617 ylitettyään Duplantis ryntäsi heti äitinsä luokse. Helena kertoi ruotsalaiselle yleisradioyhtiölle SVT:lle (siirryt toiseen palveluun) tunteellisesta hetkestä.

– Oloni on surrealistinen. Ensimmäinen hyppy oli lähellä, ja toisella Armandin isä laittoi minulle tekstiviestin, jossa luki "hän menee ylitse". Ja hän meni.

Duplantisia valmentaa isänsä, yhdysvaltalainen Greg Duplantis, joka oli myös huipputason seiväshyppääjä. Ulkoradoilla ruotsalainen on ylittänyt parhaimmillaan 605.

Armand Duplantis
Armand Duplantis on seiväshypyn maailmanennätyksen uusi hallitsija.Getty Images

Duplantisin ME-lukema ällistytti entisiä yleisurheilijoita. Entinen seiväshypyn maailmanennätysmies Sergey Bubka kommentoi Twitterissä Duplantisin suoritusta "fantastisena"

Pituushypyn SE-mies Tommi Evilä hehkutti "Mondoksi" kutsutun Duplantisin ennätystä.

Myös entinen keihäänheittäjä Mikaela Ingberg noteerasi ennätyksen Twitterissään.

Lue myös:

Armand Duplantis hyppäsi seipään maailmanennätyksen! Ruotsalaisihme paransi vanhaa ME-tulosta sentillä

Siinä missä muut hiihtäjät keskittyvät loppukauteen, Johanna Matintalo "aloittaa" kilpakautensa – jälleen kerran

Neziri sivusi hallissa SE-aikaa – Hurske myös hyvässä vauhdissa

Duplantis ylitti kuusi metriä ja teki hyvän yrityksen korkeudesta 617 – Reetta Hurske aitoi kuudenneksi Düsseldorfissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat