Hyppää sisältöön

Therese Johaugille jälleen täysosuma – Suomen naisilla kehno päivä

Suomen naisten esitykset jäivät odotettua vaisummiksi Falunin kympillä.

Näin Therese Johaug laitettiin tiukoille – Ruotsin Andersson kesti kyydissä lähes loppuun saakka
Näin Therese Johaug laitettiin tiukoille – Ruotsin Andersson kesti kyydissä lähes loppuun saakka

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Norjalainen Therese Johaug jatkoi vakuuttavaa kauttaan ja rynnisti 10 km:n (v) voittoon Falunin maailmancup-hiihdoissa.

Ruotsalainen Ebba Andersson haastoi tiukasti Johaugin, mutta norjalaisen loppuveto oli jälleen vastustamaton. Johaug peittosi 6,5 sekunnilla toiseksi hiihtäneen Anderssonin. Voitto oli Johaugille kauden 11:s.

Heidi Weng (Norja) nappasi kolmannen sijan. Weng oli pitkään Johaugin ja Anderssonin mukana voittokamppailussa, mutta väsähti lopussa ja taipui kärjelle 23,8 sekunnilla.

Kisaladuille palannut Ruotsin Frida Karlsson hiihti yhdeksänneksi. Karlsson jäi 50,1 sekuntia voittoa juhlineesta Johaugista.

Suomen naisilla oli yhteislähtökilpailussa vaisu päivä. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena 10:s ja jäi 51,3 sekuntia voittoon tykittäneestä Johaugista. Pärmäkoski oli kilpailun alkuvaiheissa sijoilla 15-20, mutta nousi kymmenen parhaan joukkoon.

Laura Mononen oli 18:s, Kerttu Niskanen 20:s, Anne Kyllönen 36:s, Johanna Matintalo 56:s ja Katri Lylynperä hiihti 62. sijalle.

Tulospalvelu

Lue lisää:

Kärkisijat karkasivat Iivo Niskaselta, Aleksandr Bolshunov jatkoi huimia esityksiään

Iivo Niskasen takana saatettiin takoa jopa kovempi suomalaissuoritus: “Aivan mahtavaa menoa”

Tämä jättikolari oli dramaattisin tilanne pelätyssä romurallissa – asiantuntija kiitteli Iivo Niskastakin, suomalaistähti kuittasi: “Oli pakko antaa tulitukea”

Mitkä heikot hiihtokelit? Urheiluruutu näytti jo 30 vuotta sitten Falunin maailmancupin todella lumettoman kisan – katso myös paljonpuhuva kuva