Therese Johaug laitettiin tiukoille! Norjalaistähti kehaisi nuorta ruotsalaista rajusta kisasta: “Fantastinen hiihtäjä”

Ebba Andersson haastoi Therese Johaugin voittokamppailuussa lähes loppuun saakka. Toinen ruotsalaistoivo Frida Karlsson päihitti esimerkiksi Krista Pärmäkosken.

hiihto
Therese Johaug
Katso Falunin kisan lopputaisto Johaugin ja Anderssonin välillä

Hiihdon norjalainen supertähti Therese Johaug joutui sunnuntaina tiukkaan kilpailuun Falunissa 10 kilometrin yhteislähtökisassa vapaalla hiihtotavalla. Johaug taisteli Ruotsin Ebba Anderssonia ja Norjan Heidi Wengiä vastaan. Maannainen Weng putosi kyydistä nopeammin, mutta Andersson pysyi lajia hallitsevan Johaugin kyydissä lähes loppuun saakka.

Tällä kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Andersson taipui Johaugille lopulta kuitenkin 6,5 sekunnin erolla.

– Oli raju kisa. Katsottiin vain suoraan lähtöviivalta, mikä on naisten kapasiteetti hiihtää. Weng ja Andersson tulivat hyvin Johaugin mukana, mutta jossain kohtaa näki lihasten väsymyksen. Vauhti ei enää tullut, Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila analysoi.

– Kummankaan osalta ei ollut mitään katkeamista. Mutta Johaug hiihtää niinkin kovaa, että muilta katosi lihaksista voima ja elastisuus. Eroa alkaa tulla.

– Tiesin, että Ebba oli vahva. Mutta sain revittyä eron viimeisessä mäessä. Tämä oli vaikea kisa voittaa, mutta kykenin siihen. Se tuntuu erittäin hyvältä, helpottunut Johaug totesi puolestaan SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Andersson on palannut huippukuntoon sen jälkeen, kun hän vilustui Tour de Skin loppuhuipennuksessa kuukausi sitten.

– Ebba on fantastinen hiihtäjä ja oli täällä Falunissa toinen vuosi sitten. En ole yllättynyt siitä, että hän pysyi perässäni koko päivän, Johaug totesi.

Andersson näki kisan samalla tavalla kuin Lassila.

– Tuntui hienolta, että pystyin näin hyvään ja oli voimia puskea, Andersson sanoi SVT:lle.

– Minulle oli kyse siitä, että pysyn Johaugin selässä kiinni. Therese painosti kovaa viimeisellä kierroksella. Yritin pysyä mukana niin pitkään kuin pystyin. Mutta Johaugin laitettua lisävaihteen päälle en pystynyt vastaamaan.

Frida Karlsson päihitti Pärmäkosken paluukisassa

Andersson on vasta nuori hiihtäjä 22-vuotiaana. Mutta sunnuntaina katseet kääntyivät myös toiseen nuoreen ruotsalaistoivoon. 20-vuotias Frida Karlsson palasi terveysongelmien jälkeen kisaladuille. Hän oli yhdeksäs ja tuli maaliin 1,2 sekuntia ennen kymmenenneksi sijoittunutta Krista Pärmäkoskea.

– Olen todella väsynyt nyt. Olen kunnossa, mutta en ole hiihtänyt näin kovaa pitkää aikaan, Karlsson totesi Yle Urheilulle.

– Kolme ensimmäistä lenkkiä tuntui oikeastaan hyvältä. Olin lähellä kärkeä, mutta väsyin viimeisellä lenkillä.

Karlsson kertoi Ylelle poissaolonsa syyksi, että hänen kroppansa ei ollut tasapainossa harjoitusmielessä esimerkiksi ravinnon osalta. Nyt kroppa on kuitenkin tasapainossa. Karlsson ei osannut vielä antaa tavoitteita loppukauteen.

– Minun pitää vielä kilpailla enemmän. Menen nyt kotiin ja asetan sitten tulevat tavoitteet, Karlsson totesi.

Lue lisää:

Asiantuntija avaa, miksi Krista Pärmäkoski jäi perustasostaan ennen kauden tärkeimpiä kisojaan – vaisusta suomalaisporukasta löytyi yksi onnistuja

Krista Pärmäkoskelle sattui välikuolema viimeisessä kisassa ennen kauden päätavoitetta: “Ei mennyt niin kuin ajattelin”

Mitkä heikot hiihtokelit? Urheiluruutu näytti jo 30 vuotta sitten Falunin maailmancupin todella lumettoman kisan – katso myös paljonpuhuva kuva

Iivo Niskasen takana saatettiin takoa jopa kovempi suomalaissuoritus: “Aivan mahtavaa menoa”

Tämä jättikolari oli dramaattisin tilanne pelätyssä romurallissa – asiantuntija kiitteli Iivo Niskastakin, suomalaistähti kuittasi: “Oli pakko antaa tulitukea”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat