Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Henri Kontista ei karsintoihin joutuminen haitannut – ykkössijoitetut ylivoimaisesti nurin pääsarjan avauksessa: "Oli varmasti ihan hyvä, että jouduimme karsintaan"

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff ovat päässeet Rotterdamissa hyvään pelivireeseen.

urheilu
Henri Kontinen lyö palloa.
AOP

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff voittivat Rotterdamin ATP500-turnauksen avauskierroksella turnauksen ykkössijoitetut, saksalaiset Kevin Krawietzin ja Andreas Miesin selvin numeroin 6–2, 6–2. Krawietz ja Mies voittivat viime vuonna Ranskan avoimet.

Kontinen joutui Rotterdamissa pitkästä aikaa uuteen tilanteeseen, pelaamaan karsintoja. Kontinen oli pitkään aivan maailman kärkipelaajia, jolloin sellaisia tilanteita ei tullut eteen.

Nyt suomalainen on nelinpelin maailmanlistalla sijalla 31. Struff on nelinpelissä sijalla 58 ja kaksinpelissä sijalla 34. Näillä rankingeilla kaikkiin turnauksiin ei pääse suoraan. Aina nelinpelissä ei edes pelata karsintoja. Nyt Rotterdamissa oli neljän parin minikarsinta, josta Kontinen ja Struff selvittivät tiensä pääsarjaan.

Karsinnan ensimmäiselle kierrokselle sattui sellainen ottelupari, jossa Kontinen ja Struff kohtasivat mielenkiintoisen nuorisokaksikon Emil Ruusuvuori / Jannik Sinner. Ottelusta tuli tasainen ja se päättyi Kontisen ja Struffin voittoon 6–4, 3–6, 10–6.

Kontinen ja Struff pelaavat vasta toista turnaustaan yhdessä.

– Oli varmasti ihan hyvä, että jouduimme karsintaan. Oli tiedossa, kun aloitimme Janin kanssa, että voi tulla turnauksia, joihin voi olla tiukkaa päästä mukaan. Saimme kaksi matsia alle. Jokainen matsi auttaa, jonka pelaamme yhdessä. Pelasimme todella hyvän ottelun tänään, varsinkin ensimmäinen erä oli tiukempi, mitä numerot näyttävät, Kontinen sanoi.

Pääsarjan toisella kierroksella vastaan tulee joko brittipari Jamie Murray/Neal Skupski tai itävaltalais-ranskalainen kaksikko Jürgen Melzer/Edouard Roger-Vasselin.

Kontinen puolustaa Rotterdamin turnauksen voittoa. Viime vuonna hän voitti turnauksen Jeremy Chardyn kanssa.

Henri Kontista haastatteli Bill Scott.

Lue myös:

Ranskalaisvastus selvitti kaikki murtopallot – Emil Ruusuvuori taipui Rotterdamin karsinnassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat