1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Arvi Savolainen aloitti EM-painit 130-kiloisissa voitolla, seuraavakin vastustaja on täysin voitettavissa: "Iso köriläs, mutta ei tekijämies"

Arvi Savolainen painii Rooman EM-kisoissa normaalia sarjaansa ylempänä.

Arvi Savolainen kohtaa seuraavaksi tshekkiläisen Stepan Davidin. Kuva: AOP

Normaalisarjaansa ylempänä 130 kilon sarjassa otteleva Arvi Savolainen aloitti Rooman EM-kisat voitolla. Savolainen kukisti puolalaisen Rafal Krajewskin pistein 4–1. Ottelu oli Savolaiselle ensimmäinen aikuisten arvokisoissa.

– Kaveri oli aika pitkä. Hän paini aika avonaisesti. Pääsin lähelle, mutta sitten hän niputti hankalasti kädet yhteen. Onneksi hän ei saanut oikein pisteen paikkoja, Savolainen kertoi.

Savolainen painii tavallisesti 97-kiloisten sarjassa, mutta Elias Kuosmasen vietyä edustuspaikan, Savolaisen oli keksittävä jotain muuta.

– Kyllä tämä pitikin voittaa. Myös muut suomalaiset ovat voittaneet puolalaisen, Yle Urheilun asiantuntija, EM-paineja selostava Jarkko Ala-Huikku totesi.

Savolainen kohtaa seuraavaksi tshekkiläisen Stepan Davidin.

– Hän on iso köriläs, mutta ei ole tekijämies. Hänkin on täysin voitettavissa., Ala-Huikku sanoi.

Sen jälkeen Savolaisella olisikin jo edessään illalla välierä.

Myös Tero Halmesmäki 77-kiloisissa aloitti voitokkaasti. Halmesmäki voitti norjalaisen Per Kuren 4–1. Toisella kierroksella Halmesmäki kärsi tappion kreikkalaiselle Georgios Provolarakisille 3–7.

EM-painien välierät voi seurata suorana Areenassa klo 18.55 alkaen. Kooste päivän paineista TV2:ssa klo 23.10.

Lue myös:

Arvi Savolainen avaa aikuisten arvokisat EM-molskilla jopa 30 kiloa painavampia vastustajia vastaan – "Riskit ovat kasvaneet"