1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Tuomarikin nauroi suomalaisen astellessa vaa'alle – satakiloinen Arvi Savolainen huikeasti mitaliotteluihin 130-kiloisten sarjassa

Välierässä vastus kovenee, kun vastaan asettuu Georgian Levan Arabuli.

Arvi Savolainen painii yleensä 97-kilon sarjassa. EM-kilpailuissa Suomea 97-kiloisissa edustaa Elias Kuosmanen. Kuva: AOP

Arvi Savolainen jatkoi vahvoja otteitaan painin EM-kisoissa ja paini itsensä 130-kilon sarjassa välieriin. Toisen kierroksen ottelussa Savolainen kukisti Tshekin Stepan Davidin pistein 4–0.

Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Ala-Huikku kertoi oman näkemyksensä ottelusta.

– Matsi meni aika käsikirjoituksen mukaan. Niin kuin nähtiin tsekkiläinen puhalsi jo tauolla melko voimakkaasti. Savolainen lähti painimaan kovaa vauhtia ja sen takia tuli voitto, Ala-Huikku kertoi.

Savolainen ei ollut ottelussa suuremmissa hankaluuksissa. Yhtä tilannetta tarkistettiin videolta, kun painijat taistelivat ringin reunalla. Tilanne tuomittiin kuitenkin suomalaisen hyväksi, eikä tsekkiläinen saanut pistettä valmentajansa haastosta huolimatta.

– Kaveri tuntui painavalta, mutta liikkeet olivat vastaavasti hitaampia. Yhdessä tilanteessa tsekki hyvin väisti ja minä menetin tasapainoni. Onneksi sain kuitenkin tilanteen käännettyä niin, että David astui ensin ulos ja vältyin antamasta tsekkiläiselle pisteitä, Savolainen kertasi ottelun jälkeen.

Välierissä vastaan asettuu Georgian Levan Arabuli, joka on ottelun selkeä ennakkosuosikki.

– Välierässä vastus kovenee. Georgialainen osaa painia ja tehdä liikkeitä. Hän on vyörytellyt aamulla paljon, ja siinä mitataan Savolaisen mattopuolustusta, Ala-Huikku sanoo.

Välierissä vastaan tulevan georgialaisen oli nähty naureskelevan tulevalle välierävastustajalleen ja etenkin hänen koolleen. Savolainen kertoo, että naureskeluja oli tullut myös valvovalta tuomarilta punnituksen yhteydessä, kun vaaka suomalaisen kohdalla näytti vaivaiset 102,7 kiloa.

– Georgialaisen nimi ei sano mitään, mutta illalla nähdään miten käy. Tottakai on hienoa päästä arvokisoissa mitaliotteluihin, Savolainen kommentoi hymy huulessa.

Painin EM-välierät voi seurata suorana Areenassa klo 18.55 alkaen.

Lisätty Savolaisen kommentit klo 16.41.

Lue myös:

Arvi Savolainen aloitti EM-painit 130-kiloisissa voitolla, seuraavakin vastustaja on täysin voitettavissa: "Iso köriläs, mutta ei tekijämies"

Kommentti: Elias Kuosmanen osoitti kypsyyttä Suomen huippukaksikon kohtaamisessa, mutta uskaltaako hän jättää EM-kisat väliin kevään päätähtäimen takia?