Suora

  • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
  • Urheiluruutu

Nelinpelin maailmanlistan ykkönen on vapautettu dopingpannasta – liitto uskoi lihaselityksen

Robert Farahin selitys kolumbialaisen lihan sisältämästä anabolisesta steroidista meni läpi tennisliitolle.

tennis
Robert Farah (vas.) parinsa Juan Sebastian Cabalin kanssa
Robert Farah (vas.) päässee jälleen pelaamaan parinsa Juan Sebastian Cabalin kanssa.Getty Images

Tenniksen nelipelin maailmanlistan ykkönen Robert Farah on jälleen kilpailukelpoinen, tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) Kansainvälinen tennisliitto ITF.

Farah, 32, määrättiin väliaikaiseen kilpailukieltoon 21. tammikuuta, kun hän antoi lokakuussa positiivisen dopingnäytteen ja rikkoi ITF:n antidopingohjelmaa. Näyte sisälsi anabolista steroidia, boldenonia. Kolumbiaa edustava Farah kertoi tuolloin, että boldenoni on peräisin kolumbialaisesta lihasta.

Farahin selitys meni läpi, ja ITF kumosi kilpailukiellon maanantaina.

– Herra Farahin selvitys siitä, miten boldenoni päätyi hänen kehoonsa, hyväksyttiin, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Kolumbialainen on välittömästi kilpailukelpoinen.

– 21. tammikuuta asetettu väliaikainen kilpailukielto on kumottu ja päätös on voimassa välittömästi. Epäilysten välttämiseksi herra Farah voi jatkaa kilpailua välittömästi, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Farah kertoi aiemmin, että Kolumbian olympiakomitea on antanut lausunnon, jossa todetaan, että boldenonia on jatkuvasti kolumbialaisessa lihassa.

Vaikka Farahin väliaikainen kilpailukielto on peruttu, pysyy hänen tammikuinen tuomionsa edelleen voimassa. ITF:n mukaan dopingrike tapahtui, vaikka aineen päätymiselle kehoon löytyikin liittoa tyydyttävä selitys.

Farah voitti viime vuonna kolumbialaisparinsa Juan Sebastian Cabalin kanssa Wimbledonin ja Yhdysvaltain avoimen turnaukset. Farah suljettiin ulos tammikuun Australian avoimista. Cabalin taival Melbournessa päättyi espanjalaispari Jaume Munarin kanssa toisella kierroksella.

Lue myös:

Nelinpelin maailmanlistan ykkönen suljettiin Australian avoimista – selittää anabolisen steroidin kolumbialaisella lihalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat