Suora

  • Urheiluruutu

Finlandia-hiihto jouduttiin perumaan ensimmäistä kertaa historiassa

Perinteinen massahiihtotapahtuma Finlandia-hiihto on peruttu lumipulan takia. 

Finlandia-hiihto
Hiihtäjia valmiina aloittamaan hiihtourakkansa.
Finlandia-hiihto jää tänä vuonna ensi kertaa tapahtuman historiassa hiihtämättä.Elise Tykkyläinen / Yle

Finlandia-hiihdon päätoimikunta teki päätöksen tapahtuman perumisesta maanantai-iltana todettuaan sääolot huomioiden kilpailun järjestämisen mahdottomaksi.

Finladia-hiihto, joka sivakoidaan nykyisin Lahden ympäristössä kulkevalla reitillä, oli määrä kilpailla 22.–23. helmikuuta. Kyseessä on vasta ensimmäinen kerta, kun vuodesta 1974 lähtien käyty Suomen suurin hiihtokilpailu joudutaan perumaan.

– Sunnuntaina alkanut sään lauhtuminen, ennustetta suurempi sadekertymä ja tuuli ovat sulattaneet latupohjat erittäin huonoon kuntoon. Kun huomioidaan tulevan kymmenen vuorokauden ennuste, niin siinä ei ole toiveita tilanteen paranemisesta, kisajärjestäjien tiedotteessa todetaan.

Maanantaina tehty päätös koskee vain Finlandia-hiihdon päätapahtumaa. Helmikuun 22. päivänä ohjelmassa on Tenava Finlandia ja 10. maaliskuuta käydään suunnitellusti myös Lasten Finlandia.

Lue myös:

Havuja 我操! Kiina yrittää leipoa maratoonareista ja soutajista hiihtosankareita, mutta syttyykö kansan hiihtohulluus presidentin käskystä?

Tässä Suomen joukkue Ruotsin ja Norjan hiihtokiertueelle – avauskilpailut lauantaina

Matti Haavisto odottaa tutuilta suomalaishiihtäjiltä jopa osakilpailuvoittoja – "Kun loppusijoituksia jaetaan, he hätyyttelevät paikkoja kolmen joukkoon"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat