1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Arvi Savolainen sai kylmää kyytiä EM-välierässään – etenee EM-pronssiotteluun raskaassa sarjassa: "Lähdetään tappelemaan"

Savolainen kohtasi raskaan sarjan välierässään georgialaisen Levan Arabulin. Hän mittelee EM-pronssista tiistaina.

Arvi Savolainen koki kylmää kyytiä EM-välierässä
Arvi Savolainen koki kylmää kyytiä EM-välierässä

Arvi Savolainen on hävinnyt kreikkalais-roomalaisen painin 130-kiloisten sarjan EM-välieränsä georgialaiselle Levan Arabulille 0–9. Savolainen, 21, etenee Roomassa kisattavan turnauksen EM-pronssiotteluun.

Arabuli kävi heti ottelun alusta kovaa päälle, ja Savolaisen passiivisuus toi georgialaiselle yhden pisteen ja suomalaiselle mattokomennuksen. Georgialainen ratkaisi kamppailun ripeästi vyörytyksillä selvästi kevyempää vastustajaansa vastaan ylivoimaisella pistevoitolla 9–0. Voit katsoa ottelun huippuhetket jutun pääkuvaa klikkaamalla.

– En oikein pystynyt matosta kaveria puolustamaan ja vielä pysäytyskuvasta löytyi puolustuksestani virhe. Jouduin uudestaan alle ja kaveri sai pari lisäpistettä. Hän teki seuraavalla mattovuorolla tarvittavan ja siihen päättyi, Savolainen kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Savolainen komennettiin mattoon passiivisuuden takia reilun minuutin kamppailun jälkeen. Hän myönsi, että omassa puolustuksessa oli parannettavaa.

– Pyrimme, etten joutuisi mattoon alle, mutta käsky kävi. Ei se mitenkään erityisen nopea ollut, vaan ihan normaali mattokomennus, Savolainen sanoi.

Arabuli oli ottelun ehdoton ennakkosuosikki. Hän on urallaan napannut EM-pronssia ja lisäksi sijoittunut MM-kisoissa seitsemänneksi. Savolainen antoi tasoitusta myös painollaan, sillä hän painii tavallisesti 97-kiloisten sarjassa. Kovan kotimaisen kilpailun vuoksi hän ottelee EM-kisoissa painoluokkaa korkeammalla.

EM-pronssi on tähtäimessä

Savolainen kukisti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan vastustajansa Puolan Rafal Krajewskin (4–1) ja Tshekin Stepan Davidin (4–0). Vielä Arabuliakin vastaan Savolaisen vahvuus eli pystypaini toimi mukavasti.

– Pystypaini tuntui illallakin hyvältä, vaikka vastus oli aika paljon isompi ja vahvempikin varmaan. Mattopuolustus ei sitten pitänyt.

Savolainen kohtaa tiistain EM-pronssiottelussa voittajan mittelöstä El Mahdi Roccaro (ITA)–Jello Kramer (GER).

– Huomista vastusta en vielä tiedä, mutta eiköhän sekin aikanaan selviä. Lähdetään tappelemaan ja koitetaan menestyä vähän paremmin kuin tässä viimeisessä matsissa, Savolainen päätti.

Savolainen on alle 20- ja alle 23-vuotiaiden maailman- ja euroopanmestari 97-kiloisissa. Lisäksi hän on kuitannut Suomen mestaruudet 97-kiloisissa 2019 ja 130-kiloisissa 2020.

Arvi Savolaista haastatteli Vesa-Matti Savinen.

Lisätty kello 21.41 Arvi Savolaisen kommentit.

Lue myös:

Tuomarikin nauroi suomalaisen astellessa vaa'alle – satakiloinen Arvi Savolainen huikeasti mitaliotteluihin 130-kiloisten sarjassa

Arvi Savolainen aloitti EM-painit 130-kiloisissa voitolla, seuraavakin vastustaja on täysin voitettavissa: "Iso köriläs, mutta ei tekijämies"

"Kavereilla on jonkin verran painoetua, mutta minulla on yllätysmomentti" – olympiaunelmaa yhä jahtaava Arvi Savolainen painii raskaassa sarjassa 20 kiloa painavampia vastaan

Arvi Savolainen siirtyi omasta sarjastaan 130-kiloisten Suomen mestariksi: "Kyllä se käsissä tuntuu"

"Leikkimällä ei pärjää, vaan kaikki pitää laittaa likoon" – Elias Kuosmanen puolustaa EM-pronssiaan Rooman paineissa