Suora

  • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
  • Urheiluruutu

Jürgen Klinsmann erosi – Hertha Berlinin valmennuspesti kesti vain kymmenen viikkoa

Jürgen Klinsmann on toiminut aikaisemmin Saksan maajoukkueen ja Yhdysvaltain maajoukkueen valmentajana.

urheilu
Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann pelasi omalla urallaan 108 maaottelua, joissa hän iski 48 maalia.AOP

Saksan maajoukkueen entinen maalipyssy ja valmentaja Jürgen Klinsmann on ilmoittanut eronneensa Hertha Berlinin valmentajan tehtävästä. Klinsmann kertoi asiasta itse Facebookissa ennen kuin berliiniläisseura ehti asiasta tiedottaa.

Entinen maajoukkuevalmentaja toimi Hertha Berlinin valmentajana vain kymmenen viikkoa. Tänä aikana Klinsmann valmensi joukkuetta 11:ssä sarjaottelussa, joista voittoja kertyi kolme, tasapelejä kolme ja tappioita neljä. Viime viikko oli berliiniläisseuralle raskas, sillä joukkue putosi Saksan cupista ja hävisi viikonloppuna putoamisviivan tuntumassa taistelevalle Mainzille.

Tällä hetkellä Herthalla on kasassa 23 pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukon 14:een sijaan. Putoamisviivaan matkaa on kuusi pistettä. Klinsmannin tehtävänä oli ensisijaisesti pitää joukkue sarjassa mukana. Hyökkääjälegenda kävi läpi Facebookissa julkaisemassaan viestissä syitä, jotka johtivat eropäätökseen.

– Päävalmentajana tarvitsen luottamusta ihmisiltä, jotka ovat tässä projektissa mukana. Putoamiskamppailussa yhtenäisyys ja keskittyminen olennaiseen ovat tärkeimmät elementit. Jos ne puuttuvat, en voi hyödyntää potentiaaliani päävalmentajana, Klinsmann kirjoitti.

Klinsmannin on tarkoitus palata seuran hallitukseen neuvonantajan rooliin. Klinsmann korvasi seuran päävalmentajana kroatialaissaksalaisen Ante Covicin. Hertha Berlinin joukkueen vetovastuun ottaa Klinsmannin eron myötä Alexander Nouri.

Lue myös:

Saksan maajoukkueesta ulos sysätty Thomas Müller vaiensi spekulaatiot paluusta: "EM-kilpailut eivät kiinnosta minua juuri nyt"

Barcelona-kasvatti vahvistamaan FC Hongan hyökkäystä

Bayern ja Leipzig tuhlailivat tekopaikkoja urakalla – Bundesliigan kärkiottelu päättyi maalittomana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat