1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Elias Kuosmanen jatkoi vahvasti EM-paineissa – välieräpaikka varmistui jo

Elias Kuosmanen jatkaa otteluitaan 97 kilon sarjassa.

Elias Kuosmanen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Elias Kuosmanen on voittanut kaksi ottelua Rooman EM-paineissa ja selviytynyt jo välieriin.

Kuosmanen aloitti 97 kilon sarjan niukalla voitolla. Kuosmasen ja ukrainalaisen Oleksandr Shyshmanin ottelu päättyi tasapisteisiin 4–4, mutta suomalainen teki ottelun viimeisen suorituspisteen.

– Oli todella tiukka ottelu. Molemmat tekivät vyörytyksen ja sen lisäksi tuli passiivisuushuomautuksilla pisteitä. Näytti vähän siltä, että ukrainalainen olisi lopussa vähän katkennut, Yle Urheilun asiantuntija, EM-paineja selostava Jarkko Ala-Huikku kertoi.

Myös Kuosmanen kommentoi otteluaan lyhyesti Yle Urheilulle.

– Vaikea ottelu. Vastustaja oli kova peesaamaan, Hän käänsi tilanteita edukseen, ei hyökännyt itse niin lujaa. Ei tuntunut ihan parhaalta vielä, mutta tämä oli vasta ensimmäinen matsi.

Toisessa ottelussaan Kuosmanen voitti georgialaisen Revazi Nadareishvilin jo selvemmin 3–0.

Illan välierässä Kuosmanen kohtaa armenialaisen Artur Aleksanjanin. Aleksanjan on Rion olympiavoittaja. Hänellä on myös kolme MM- ja neljä EM-kultaa.

Sarja 97 kiloa on ollut Suomessa kiinnostavin sarja, kun Kuosmanen ja Arvi Savolainen ovat kilpailleet edustuspaikasta. Kuosmanen sai paikan, ja Savolainen on EM-kisoissa raskaassa sarjassa, jossa hän painii illalla pronssimitalista. Savolaisen vastustaja on saksalainen Jello Krahmer.

Päivän muista suomalaisista Juuso Latvala 60-kiloisissa ja Mikko Peltokangas 72-kiloisissa voittivat avausottelunsa, mutta hävisivät toiset kamppailunsa. 67-kilon sarjassa Elmer Mattila hävisi heti avausottelunsa.

Lue myös:

"Leikkimällä ei pärjää, vaan kaikki pitää laittaa likoon" – Elias Kuosmanen puolustaa EM-pronssiaan Rooman paineissa

Arvi Savolainen sai kylmää kyytiä EM-välierässään – etenee EM-pronssiotteluun raskaassa sarjassa: "Lähdetään tappelemaan"