1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Arvi Savolainen taipui EM-pronssiottelussa niukimmalla mahdollisella tavalla: "Menin ihan puhki"

Jello Kramer vei painin raskaan sarjan EM-pronssin Arvi Savolaiselta 1–1-tuloksella. Katso kamppailu klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Arvi Savolaiselle niukka tappio EM-pronssiottelussa
Arvi Savolaiselle niukka tappio EM-pronssiottelussa

Arvi Savolainen jäi mitalitta kreikkalais-roomalaisen painin EM-kisojen 130-kiloisten sarjassa. Savolainen kärsi niukimman mahdollisen tappion EM-pronssiottelussa, kun kamppailu päättyi saksalaista Jello Krameria vastaan pistein 1–1. Saksalainen vei pronssi viimeisen pistesuorituksen turvin.

Ottelu eteni todella tasaisesti, kunnes saksalainen sai passiivisuudesta huomautuksen ja suomalainen kuittasi 1–0-pistejohdon.

Voitto oli todella lähellä, mutta Kramer siirtyi viimeisen suorituksen turvin 1–1-johtoon, kun hän nappasi pisteen Savolaisen passiivisuudesta. Tasatilanteessa viimeisen pistesuorituksen tekijä voittaa.

– En muista äkkiseltään, milloin olisin noin äkkiä väsähtänyt ottelussa. Kaveria ei meinannut saada liikkeelle mitenkään, ja menin ihan puhki. Hän voitti tuolla passiivisuuspisteellä eli aika mitäänsanomaton ottelu, Savolainen harmitteli Yle Urheilulle.

Savolainen painii tavallisesti 97-kiloisissa, mutta painoluokan kovan kotimaisen kilpailun vuoksi otteli EM-kisoissa korkeammassa sarjassa. Hän on alle 20- ja alle 23-vuotiaiden maailman- ja euroopanmestari 97-kiloisissa. Lisäksi hän on kuitannut Suomen mestaruudet 97-kiloisissa 2019 ja 130-kiloisissa 2020.

– Sain nyt mitattua, missä maailman taso 130-kiloisissa on. Kaksi viimeisintä ottelua hävisin niin syöhän tämä miestä.

Aiemmin tänään 97-kiloisissa kisaava Elias Kuosmanen hävisi Armenian Artur Aleksanjanille välierässään 1–8. Hän mittelee kolmannesta perättäisestä EM-pronssista keskiviikkona.

Savolaista haastatteli Vesa-Matti Savinen.

Lisätty Savolaisen kommentit kello 22.30.

Lue myös:

Elias Kuosmanen joutui olympiavoittajan pyöritykseen – kohtalona jälleen EM-pronssiottelu

Arvi Savolainen sai kylmää kyytiä EM-välierässään – etenee EM-pronssiotteluun raskaassa sarjassa: "Lähdetään tappelemaan"

Tuomarikin nauroi suomalaisen astellessa vaa'alle – satakiloinen Arvi Savolainen huikeasti mitaliotteluihin 130-kiloisten sarjassa